”Tror på Rögle i kväll”

Sandebäck om dagens drag – här är alla spel

Foto: andreas bardell
SPEL

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Örebro förlorade överraskande i Haparanda senast. Men jag tror Örebro omedelbart bli ett vinnande lag igen. Asplöven är uselt borta – 0–16 på de två senaste bortafajterna – och är chanslöst även i Örebro. Stark etta till 1,25. Tingsryd fortsätter att vinna. Slår Valbo till 1,17.

DAGENS DRAG

Jag hittar inte mycket av spelgodis i kväll. Kan vara läge att vila. Rögle har ett härligt tryck i hemmahallen och borde ses med vettig chans till runt 1,90 i odds mot SSK. I det asiatsika VM–kvalet tycker jag att Nordkorea är spelvärt till 1,85 mot Förenade Arabemiraten.

DAGENS AVSLAG

Det är många objekt som jag är sugen på att ge rött sken till. Bland annat tycker jag att tvåorna på favoriterna i franska tvåan Strasbourg och Montpellier känns riktigt bräckliga. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

I debuten för Stig H Johansson kördes 4 Standpoint försiktigt med ett invändigt lopp där där han fick sträcka ut i en snabb avslutning och det är ingen tvekan om att han är riktigt bra. I V65-4 är han stenklar vinnare och därmed dagens klaraste.

DAGENS DRAG

Det strulade hela vägen för 10 Delphi B.F.L. i års­debuten. Först fick hon en galopperande häst framför sig från start och när Eklöf skulle passera invändigt blev han kvar länge på innerspår och strulet fortsatte hela loppet. Utan strul i V65-5, DD-1, kan han skrälla.

DAGENS AVSLAG

Oddset för hemmasseger på AIK är alldeles för lågt för att det ska intressera mig. Växjö vann med stora siffror i tisdags (7–3) och spelar väldigt bra försvarsspel, det kan vara avgörande i täta kvalseriematcher.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Örebro gjorde precis vad som förväntades i tisdags. Bortamatcher i Norrland har aldrig varit närkingarnas melodi och förlusten mot ett vingklippt Asplöven förvånade i alla fall inte undertecknad. Retur i kväll i betongbunkern och då är det bättre drag under rören. Ettan spikas!

DAGENS DRAG

Efter 24 raka (!) förluster på bortaplan lyckades Lenny Erikssons Nybro att besegra Huddinge i veckan. Vad det betyder för självförtroende är inget vi behöver gå in djupare på. Nytt möte i kväll och då är spelplatsen Småland. Där brukar bättre lag än Huddinge få åka hem tomhänt. Ettan spelas!

DAGENS AVSLAG

Till Korsika kan man åka och uppleva många vackra saker. Men du åker jäklar inte dit och hämtar några enkla poäng. Metz är en bräcklig favorit.

Tobias driver sajten rekatochklart.se.