Sverige uddlöst utan Zlatan

Får rikta in sig på defensiven i VM–kvalet mot Portugal

Foto: ap
I Zlatan Ibrahimovics frånvaro väntas Henrik Larsson bilda anfallspar med Johan Elmander i lördagens VM–kvalmatch mot Portugal.
SPEL

Zlatan Ibrahimovic är avstängd mot Portugal. Det gör spelbolaget orolig över hur det står till med den svenska offensiven.

– Jag kan inte minnas när vi senast hade ett så här tunt anfall så det ser ut som vi får rikta in oss på defensiven, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilka faktorer kommer avgöra?

2) Vad talar för Sverige?

3) Tippa slutresultat och målskyttar?

FAKTA

Så tror spelbolagen:

bet365:

1) Svensk defensiv mot portugisiskt anfallsspel. Det gäller för Sverige att få stopp på Ronaldo och de andra storstjärnorna och sedan ta vara på fasta situtationer och de chanser som ges. Portugal spelar under stor press och förhoppningsvis kan Sverige utnyttja det till sin fördel om de lyckas hålla tätt bakåt i matchens inledning.

2) Att Sverige trivs med att slå ur underläge och att Portugal har pressen på sig och är bättre på papperet än vad de är som lag. I övrigt är det inte mycket som talar för Sverige och Portugal är klara favoriter att vinna matchen.

3) Jag tippar med hjärtat och då ligger 0-0 eller 1-1 närmast till hands. Mitt tips blir 1-1. Målen görs av Elmander och Ronaldo.

Kommentar: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Matchodds:

Portugal–Sverige 1.60–3.50–6.50

Betway:

1) Att Sverige står emot en eventuell anstormning första halvtimmen och att Isaksson spelar som i fornstora dagar, han kommer tvingas till en och annan räddning. Och även om vi inte ska överskatta Ronaldo så måste vi se till att vi hela tiden har understöd på honom. Han har väldigt fria tyglar i landslaget och rör sig över stora ytor i offensiven. Han måste hållas kort.

2) Traditionen att spela bra som underdogs och att Portugal inte gjort någon glad under hela VM-kvalet. Tycker även att Olof Mellberg har sett väldigt stabil ut de senaste veckorna och det är självklart viktigt att försvarsgeneralen är i god form inför denna extremt viktiga match.

3) Tippar med hjärtat och säger 1-1. Nani gör Portugals ledningsmål, Sverige kvitterar genom Kim Källström.

Kommentar: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Matchodds:

Portugal–Sverige 1.65–3.45–6.00

Betsson:

1) Sveriges försvarsspel. Med Zlatan och Rosenberg på skadelistan, som trots allt visat god form på sistone, lär det bli matchotränade Henke och Elmander på topp. Jag kan inte minnas när vi senast hade ett så här tunt anfall så det ser ut som vi får rikta in oss på defensiven.

2) All press är på Portugal. I tidigare hemmamatcher har Portugal bara fått oavgjort mot Albanien och man förlorade mot Danmark. Detta betyder att det är mer en måstematch för Portugal än Sverige och kan lätt bli att publiken vänder sig emot laget. Det som också talar för Sverige är att vi aldrig förlorat en bortamatch mot Portugal.

3) Tippar 0-0.

Kommentar: Thomas Bertilsson, PR–ansvarig.

Matchodds:

Portugal–Sverige 1.60–3.60–6.25

Paf:

1) Det är viktigt att Sverige får försvaret att fungera och att man lyckas hålla koll på en av världens bästa spelare, Ronaldo, under matchen.

2) Det som talar för Sverige är att man slår ur underläge och Portugal brukar ha svårt för lag med stark defensiv. Lyckas Sverige med defensiven och kan skapa snabba spelvändningar så har man möjlighet att skapa bra målchanser mot ett sårbart portugisiskt försvar.

3) 1-1, Deco och Rasmus Elm.

Kommentar: Christer Nordin, oddssättare.

Matchodds:

Portugal–Sverige 1.60–3.10–6.25

Ladbrokes:

1) För Sveriges del så måste Ronaldo i första hand stoppas. Portugal är ett lag i avsaknad av den där absoluta toppmålgöraren utan bygger sitt spel istället kring mitten och flankerna där även Deco lär finnas.

2) Försvarsspelet och fasta situationer. I avsaknad av vår storstjärna Zlatan kommer hörnor, frisparkar och inkast bli de tillfällen Sverige kan hota. Rasmus Elm kan leverera kvalité på alla dessa om han får spela, och Sverige har dessutom ett längre lag än Portugal. Vad gäller försvarsspelet är det alltid en faktor som måste stämma för Sverige i denna typ av matcher, så även den här.

3) Matchen slutar 1-1 efter portugisiskt mål av Christiano Ronaldo och svenskt mål av Majstorovic.

Kommentar: Andreas Gillberg, Sverigechef.

Matchodds:

Portugal–Sverige 1.61–3.25–5.00