Arsenal slår ut fjolårsvinnaren

Ulrik Sandebäck om kvällens hetaste spel

SPEL

Partyt började i går med fyra matcher. Det fortsätter i dag med resterande fyra Champions League-åttondelsfinaler, det första mötet av två mellan lagen.

Sportbladets sportspelsexpert Ulrik Sandebäck har hittat många bra lir.

Arsenal–Milan

Ulrik Sandebäcks kommentar: Arsenal föll som ”väntat” i genrepet mot Manchester United i FA-cupen när laget vilade några av stjärnorna. All fokus låg på den här matchen. Arsenal har ett kvickt spel och en mycket het målskytt i Emmanuel Adebayor – han bänkas inte nu... Adebayor kan mycket väl avgöra det här mötet på egen hand. Milan var blekt mot Parma i genrepet och har målvaktsproblem. Dida har ryggbesvär och ­Kalac har ont i ett finger. Jag tycker­ att Arsenal ska ha bra chans hemma­ på Emirates – och kan mycket väl slå ut fjolårsvinnaren.

Ulrik Sandebäcks bästa tips:

Arsenal–Milan 1

Odds: 2,20. (Bet365).

Första målskytt: Emmanuel Adebayor.

Odds: 6,00 (Expekt).

Vidare till kvartsfinal: Arsenal.

Odds: 1,87. (Expekt).

Lyon–Manchester United

Ulrik Sandebäcks kommentar: Lyon har inte glänst alls lika mycket­ i serien den här säsongen. Leder bara serien med en poäng. Föll

i genrepet med 1–0 och viktige kaptenen Juninho spelade långt under sin kapacitet. Manchester United fick tillbaka sitt självförtroende ­efter storsegern mot Arsenal i FA-cupen och nu återkommer Ronaldo.­ Jag tror att United kommer att spela snålt och är nöjt med 0–0, 1–1. För att sedan enkelt avgöra på hemmaplan.

Ulrik Sandebäcks bästa tips:

3?Under 2,5 mål

Odds: 1,67. (Nordicbet).

När görs första målet: Efter 28 minuter.

Odds: 2,05. (Bet365).

Vidare till kvartsfinal: Manchester United.

Odds: 1,36. (Expekt).

Celtic–Barcelona

Ulrik Sandebäcks kommentar: Barcelona har nu fått ordning på ­alla sina spjutspetsar – för bara andra gången i år är superstjärnorna­ Samuel Eto’o, Lionel Messi, ­Ronaldinho och Thierry Henry uttagna i samma trupp! Det gör att det inte finns plats för supertalangen­ Bojan! Celtic har två tunga avbräck och får det tufft trots ett mäktigt hemmastöd. Jag tror att Celtic kan kriga till sig en chansfattig match – men att laget förlorar. 0–1 är ett bra utgångsresultat. 1,80 på under 2,5 mål känns klart spelvärt.

Ulrik Sandebäcks bästa tips:

3?Under 2,5 mål

Odds: 1,80. (Nordicbet).

Celtic–Barcelona 2

Odds: 1,90. (Nordicbet).

Vidare till kvartsfinal: Barcelona.

Odds: 1,12. (Expekt).

Fenerbahce–Sevilla

Ulrik Sandebäcks kommentar: Turkiska Fenerbahce har toppform och kommer att få ett enormt stöd av hemmasupportrarna. Laget har flera vassa spelare – som dessutom har uppåtgående form. Toppforwarden Meteja Kežman gör mål på allt just nu och lille mittfältaren med den känslige vänsterfoten – Alexsandro de Souza – är alltid farlig. Inte minst på fasta situationer. Jag tror att Fenerbahce vinner första mötet (2,80 är riktigt bra!), men att Sevilla vänder på steken ­efter nästa möte.

Ulrik Sandebäcks bästa tips:

Fenerbahce–Sevilla 1

Odds: 2,75. (Bet365).

Första målskytt: Mateja Kežman.

Odds: 8,00. (Expekt).

Vidare till kvartsfinal: Sevilla.

Odds: 1,42. (Expekt).