Bolagen som gör upp i spelkampen

Betfair ersätter Glenn Strömbergs Expekt

SPEL

Prestigetävlingen Spelbolagsfajten är tillbaka.

Förra omgångens segrare Henrik Josefsson, Nordicbet, kommer under de kommande fem veckorna att möta Betssons pokerstjärna William Thorson och Betfairs Johannes Nilsson.

– Jag får chansen att återigen visa var skåpet ska stå, säger Josefsson.

Den senaste upplagan av Spelbolagsfajten fick en dramatisk avslutning. Nordicbets Henrik Josefsson låg sist inför den avslutande omgången, men slutade som segrare efter att ha prickat in en trippel.

Samtidigt satte Betssons William Thorson två spel vilket gjorde att Expekts fotbollsexpert Glenn Strömberg fick lämna tävlingen efter 25 veckor, varav 21 som nummer ett.

Ersättare blir Betfairs Johannes Nilsson:

– Taktiken blir att hitta odds på Betfair som är tillräckligt bra för att spela eller bra för att boka. Jag utesluter inga spelobjekt utan kommer ta med allt från melodifestival till fotboll.

Reglerna är enkla:

Varje omgång pågår i fem veckor och varje bolag startar med 1 000 kronor.

Varje helg spelar de tävlande för minst 200 kronor och max 800 kronor på det egna bolagets utbud.

Det bolag som har minst pengar efter fem veckor är utslaget och ersätts av ett nytt bolag.

FAKTA

Här är deltagarnas spel i helgen:

Henrik Josefsson, Nordicbet:

Förra omgången avslutades fantastiskt för min del och därför får jag chansen att återigen visa var skåpet ska stå. Denna helg prövar jag en allsvensk hockeydubbel samt en fransk/spansk fotbollstrippel.

Barcelona–Levante 1

Odds: 1,15.

Lyon–Metz 1

Odds; 1,22.

Real Madrid–Getafe 1

Odds: 1,40.

Totalt odds: 1,96. Insats: 150 kronor. Möjlig vinst: 294 kronor.

Kommentar: Barcelona har fått tillbaka alla de största stjärnorna i spel igen. Laget kommer att gå en fin vår till mötes och vann dessutom första kvartsfinalmatchen i Champions League i veckan. Vill man vara med och slåss om ligaguldet måste det bli tre poäng mot bottengänget Levante som sällan visar något på bortaplan.

Franska ligan lever i allra högsta grad igen efter att Lyon förlorade och Bordeaux vann förra helgen. Nu möter man Metz som bara genom ett mirakel kan undgå nedflyttning. Nu drar Lyon på sig blåstället. 3–0?

Efter två raka förluster mot Roma i Champions League och Betis i La Liga kommer de extra laddade till ”derbyt” mot Getafe.

Bofors–Växjö 1

Odds: 1,60.

Björklöven–Huddinge 1

Odds: 1,15.

Totalt odds: 1,84. Insats: 150 kronor. Möjlig vinst: 276 kronor.

Kommentar: Här tar förmodligen motivationen ut sin rätt då Växjö redan säkrat en plats i kvalserien och Bofors vill göra detsamma.

Sex raka segrar hemma och här kommer den sjunde för Björklöven. Huddinge försöker ta det sista halmstrået för att undvika kval men Löven är för starka.

William Thorson, Betsson:

Äntligen är det dags för comeback i spelbolagsfajten. Efter att ha åkt ut tidigt i EPT Köpenhamn känner jag mig väldigt revanschsugen och är laddad för en nystart i spelbolagsfajten. Jag väljer fyra spel denna helg med fokus på italiensk, spansk och engelsk fotboll. Jag gör dock en avstickare med ett spel på Oscarsgalan på söndag natt. Tag gärna rygg här med undantag för det sista spelet som endast är till för de som vågar riskera lite extra. Jag önskar mina motståndare lycka till och hoppas vi får se en ny spännande fajt de kommande veckorna.

Sevilla–Zaragoza

La Liga

Över 2,5 mål. Odds: 1,84.

No Country For Old Men

Oscarsgalan, bästa film

Odds: 1,35.

Totalt odds: 2,48. Insats: 40 kronor. Möjlig vinst: 99 kronor.

Kommentar: Sevilla spelar med en härlig offensiv och är ofta inblandade i målrika matcher, denna säsong har nio av tolv hemmamatcher i ligan slutat med minst tre mål. Zaragoza är riktigt svaga borta men har gjort mål i åtta av elva bortamatcher i år och gör man mål här bör spelet sitta samtidigt som Sevilla själva kan göra tre mål eller mer vilket de gjort vid hälften av säsongens hemmamatcher. No country for old man är storfavorit att bli vald till årets film vid Oscarsgalan och mycket talar för att bröderna Cohen får ta emot priset.

Real Madrid–Getafe 1

La Liga

Odds: 1,35.

Portsmouth–Sunderland 1

La Liga

Odds: 1,60.

Totalt odds: 2,16. Insats: 100 kronor. Möjlig vinst: 216 kronor.

Kommentar: Real Madrid spelar inte speciellt bra men vinner sina matcher ändå. Hemma har man ännu inte tappat poäng och jag har svårt att det ska ske mot Getafe. Portsmouth är normalt mycket starka hemma men i år ser raden inte så bra ut med 3-7-2 men om man kollar vilka lag de har mött så har de förutom mötena med Aston Villa och Blackburn bara lag kvar att möta som kämpar mot nedflyttning. Sunderland har tagit två poäng på 13 bortamatcher och kommer till Portsmouth med nio raka förluster borta. Detta ska Portsmouth vinna.

Reggina–Juventus 2

Serie A

Odds: 1,57.

Stoke–Ipswich

League Championship

Över 3,5 mål. Odds: 3,30.

Totalt odds: 5,18. Insats: 30 kronor. Möjlig vinst: 155 kronor.

Kommentar: Juventus gör en storstilad comeback i serie A och bör vinna trots bortaplan. Stoke leder Championship och öser in mål, de släpper också in mycket mål och Ipswich är alltid oberäkneliga och är ofta inblandade i målrika matcher. Väljer att spela över 3,5 mål i stället för det normala över 2.5 mål då jag tycker att oddset är oväntat högt.

Sevilla–Zaragoza

La Liga

Över 3,5 mål. Odds: 3,00.

Stoke–Ipswich

League Championship

Över 3,5 mål. Odds: 3,30.

Totalt odds: 9,90. Insats: 30 kronor. Möjlig vinst: 297 kronor.

Kommentar: Måste lira denna dubbel också, oddsen är på tok för höga här!

Johannes Nilsson, Betfair:

Första veckan i spelbolagsfajten för mig och Betfair. Taktiken blir att hitta odds på Betfair som är tillräckligt bra för att spela eller bra för att boka. Jag utesluter inga spelobjekt utan kommer ta med allt från melodifestival till fotboll. Min styrka är tennis, men eftersom helgens tennismatcher oftast bestäms på fredagar så kommer det bli svårt för mig att få med dem. Insatsen och risken kommer jag att anpassa den efter hur de andra ligger till i tävlingen.

Ainbusk

Melodifestivalen, deltävling 3

Direktplats till finalen.

Odds: 2,50. Insats: 50 kronor. Möjlig vinst: 121 kronor.*

Kommentar: Ainbusk är ett folkkärt band som precis som Christer Sjögren har många fans bland tittare och de som röstar. Skaparna av låten "Jag saknar dig ibland" är inga mindre än Ingela "Pling" Forsman och Henrik Wikström. Wikström skrev muskien till "Evighet" och "Cara mia". Motståndet ser överkomligt ut, med en svag favorit i BWO som mycket väl kan missa att gå vidare. Oddset på Ainbusk, 2,5, är helt klart spelvärt enligt mig.

Sampdoria–Inter

Serie A

Slutresultat: 0–1.

Odds: 8,80. Insats 50 kronor. Möjlig vinst: 420 kronor.*

Kommentar: Enligt vinnaroddsen så har Inter 43% chans att vinna matchen, vilket känns rätt. Resultatet 1–0 till Inter är det mest troliga enligt mig och oddsets 11% sannolikhet är för liten.

Accrington Stanley–Stockport 2

League 2

Odds: 2,36. Insats: 50 kronor. Möjlig vinst: 114 kronor.*

Kommentar: Stockport saknar sin ordinarie målvakt, men är ett riktigt bra bortalag. Accrington Stanley har visat usel form och hemmastatistiken är under all kritik. Ingen hemmaplansfördel och Stockport är det bättre laget. 2,36 är för högt odds.

Fulham–West Ham 2

Premier League

Odds: 2,96. Insats: 50 kronor. Möjlig vinst: 143 kronor.*

Kommentar: Lite som skiljer lagen åt, men här är det fel favorit. Fulham har problem med målskyttet, endast två mål på fem senaste matcherna. I mötet med West Ham för fem veckor sedan förlorade de och 2,96 på en ny West Ham seger lockar.

* = Betfair tar en avgift på 5% av vinstbeloppet. Avgiften är avdragen i de möjliga vinstbeloppen.

ARTIKELN HANDLAR OM