”Jag spelar Syrianska i kväll”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg ger dig dagens bästa spel

Foto: andreas bardell
SPEL

Dagens bästa spel 01 september.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Få riktigt starka favoriter i dag men Kongsvinger i Adeccoligaen ser ut som ett vettigt spel. Att tränaren Nordlie har lämnat för Fredrikstad kan förvisso störa något men formen, hemmastyrkan samt Altas skadeproblem talar å andra sidan starkt för ettan. 1,65 finns hos flera bolag.

DAGENS DRAG

Stockport har svarat för förbättrade ligainsatser mot Southampton och Brighton på slutet och formkurvan pekar uppåt. Med rätt inställning har laget god chans borta mot ett försvagat Crewe. Spelvärt odds även på Torquay borta mot ett hårt skadedrabbat Cheltenham.

DAGENS AVSLAG

MK Dons är obesegrat i League 1 men inför den här cupmatchen dras flera spelare med skador och tränaren Ince har aviserat en hel del förändringar i startelvan. Dag & Red har fin form och Dons är en vansklig favorit.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Med Manhattan D.K. struken ligger vägen öppen för 3 Janvier i Axevallas lopp 8, V5-5. Han är ingen snabbstartare men distansen gillar han och den här gången riskerar han inte att bli fast invändigt utan i dag kan Åke köra loppet lite som han själv vill, till seger förstås.

DAGENS DRAG

En match i superettan i dag och den går mellan de två mest formstarka lagen i serien, Syrianska och Landskrona. Båda lagen har häng på toppen och lär gå för tre poäng. Jag är dock inne på att det kommer att sluta med ett oavgjort resultat vilket håller båda lagen kvar i toppen.

DAGENS AVSLAG

Perfekt läge kan man tycka att 1 Redford Tuna i lopp 4, V5-1, har, men två hästar utanför flyger förbi direkt och då är han illa ute. Han radade upp segrar förra året och närmar sig nu årets första seger, men den kommer inte i dag.

GLENN STRÖMBERG

DAGENS SÄKRA

Kongvsinger har åtta segrar på tio hemma­matcher, 19–6 i mål­skillnad. Slåss om upp­flyttning till Tippeligaen. Alta är ett hyggligt bortalag men har förlorat mot topplagen och gör det igen. 1,65 på Kongsvinger.

DAGENS DRAG

Syrianska har nu två raka segrar bakom sig och är två poäng efter Gif Sundsvall vid seger. Jag spelar Syrianska till 2,05.

DAGENS AVSLAG

Karlovic–Navarro. Spelar inte Karlovic till 1,13 i US Open om han nu skulle ha en dålig servedag. Hela hans spel litar ju till serven.