”Sirius är svaga borta – räcker inte till ikväll”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: bildbyrån
SPEL

Dagens bästa spel 8 september.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Tyvärr är dagens utbud ­väldigt klent – precis som det alltid är under landskampsveckorna.Cambridge är en trolig vinnare hemma mot Altrincham. Gästerna har tre nya avbräck och borde få det tufft här. Ettan spelas till 1,55 hos Expekt. Gif Sundsvall slår Sirius till 1,55.

DAGENS DRAG

Utöver lagen som jag gav grönt ljus för hittar jag i princip inget av spelvärde. Men för er som vill ha ytterligare ett spel: York kan testas med liten insats. Är i princip ordinarie och möter ett Barrow som inte alls är i balans, dras med skador och avstängning. Odds: 2,10 hos Bet365/Expekt.

DAGENS AVSLAG

Basket-EM rullar på för fullt, men Svenska Spel fortsätter att mobba ut basketsporten. I stället väljer statens bolag att pumpa oss med fotboll från den engelska femtedivisionen. Tur att det finns andra bolag.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

I jakten på en snabb återkomst till allsvenskan har Gif Sundsvall haft en bra höst och den fortsätter i dag när man hemma på Norrporten Arena vinner mot Sirius till 1,45. På Sundbyholm vinner 10 Jaded V65-5, DD-1, då han är huvudet högre än sina konkurrenter.

DAGENS DRAG

På lunchen är det Dannero som står för värdskapet och i V4-2, LD-1, tycker jag att altmeister Lars Lindberg ska ha bra chans med 1 Freud Broline. Oplacerad på V75 senast från dåligt läge bryr jag mig inte om utan tittar i stället på läget som han kan utnyttja till spets, och slut.

DAGENS AVSLAG

Som stor favorit i V65-3 tror jag att det kan bli svårt för 1 Dora East att vinna. inte beroende på henne själv utan snarare på dem runt omkring. I amatörloppen brukar det köras friskt och det kan drabba Dora East som körs för spets initialt.

GLENN STRÖMBERG

DAGENS SÄKRA

Sirius är det lag i superettan som har förlorat flest bortamatcher, åtta av elva. Man krigar för livet i botten, men ska inte räcka till mot Gif Sundsvall som ser mer och mer stabilt ut i toppstriden. Giffarna jagar en allsvensk plats och med sin hemmastyrka fäller man Sirius till 1,45.

DAGENS DRAG

Hönefoss–Kongsvinger är ett laddat toppmöte i norska andradivisionen som kan gå hur som helst känns det som. Kongsvinger har gjort nio mål på sina två senaste matcher och 3,30 på bortalaget måste provas.

DAGENS AVSLAG

Tjeckiska cupen låter ­ganska knepigt och ­Trebic–Slovacko avstås. Borta­laget är storfavorit men det är nog bara att hoppa till 1,20. Inställning? Lag­uttagning? Cup är cup!