”Publiken kommer lyfta fram Leksand till seger”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: conny sillén
SPEL

Dagens bästa spel 18 september.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Vi har en småtrist spelkväll framför oss. Det är mest en massa hockey från alpländerna. Det är även premiär i hockeyettan och Asplöven hemma mot ­Kiruna kan vara dagens bästa spel till 1,65. ”Löven” satsar varje år på att nå allsvenskan. Har ett bättre material än Kiruna. Vettig etta.

DAGENS DRAG

Jag hittar inget bra drag i kväll. Satsar dock lillpengen på att Wolfsburg-spelarna med Grafite och Dzeko i spetsen vill visa sin gamle mästartränare Felix Magath att han gjorde fel som lämnade dem tillförmån för dagens motstånd Schalke. Tvåan ger goda 3,40 hos Expekt.

DAGENS AVSLAG

Jag hittar inget som helst spelvärde i hockeyn från Schweiz. Det är bättre att börja läsa på helgens digra utbud än att kasta pengarna på ointressanta objekt i kväll. Så tipset är att plugga i stället för att spela.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Vem ska stoppa obesegrade jättelöftet 11 Viola Silas i V65-2? Inte ens dubbla tillägg, 40 meter, hjälper konkurrenterna att få henne på fall för hon är överlägsen. Malmö fick stryk i förlängning av AIK i allsvenska hockeypremiären men hemma mot Mora vinner man till 1,50.

DAGENS DRAG

Derbykval senast vilket var för tufft och före det har 12 Notice bara smygits som uppanmäld på V75 och näst senast i tufft gäng. Nu är läget uruselt och det finns några bra emot men Notice är inte dålig själv och stämmer det på vägen med positionerna blir hon farlig i V4-3, LD-2.

DAGENS AVSLAG

Hemmafavoriten, 8 Staro Capricorn, som bland annat vann V75 på Kalmar under midsommartravet har fått helt fel förutsättningar. Spår längst ut bakom bilen i V65-5, DD-1, där det finns bra sprinters invändigt, nej det går inte.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Hemmapremiär en fredagkväll i Leksands hockeytempel där återtåget del 47 fortsätter att rulla. Masarna tar emot Växjö och det finns inget i min värld som talar för något annat än en hemmaseger. Just för att det kommer koka i arenan. Avslag på 1,35 under serielunken. Blixtsyn i dag!

DAGENS DRAG

Finns en hel del trevliga decimaler att sätta tänderna i dag. Mora är nog bättre än vad många tror och 3,80 borta mot Redhawks måste synas. Derby i Sheffield där United blivit lite för stor favorit. Wednesday kommer närmare för varje säsong och en bortaseger till 4,85 känns inte otänkbart.

DAGENS AVSLAG

Bofors tennissiffror (6–2) på Örebro imponerar, trots att det var jämnt i spel fem mot fem. Värmlänningarna visade upp ett sylvasst powerplay. Borås får se upp. Pass på 1,80.

Tobias driver sajten rekatochklart.se