”AIK vinner inte dubbeln”

Spelbolagets odds talar emot stockholmarna

Foto: bildbyrån
SPEL

Serieledare i allsvenskan och klara för cupfinal. Trots det tror inte spelbolaget att AIK lyckas ta hem dubbeln i år.

– Det blir mycket tufft att fixa detta, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

Med åtta omgångar kvar leder AIK allsvenskan med en poäng ner till tvåan IFK Göteborg. Någon målmaskin har Gnaget dock inte varit. Bara 23 mål på 22 matcher har laget mäktat med, men å andra sidan imponerar blott 14 insläppta mål.

Förutom SM–guld har AIK även chansen att ta hem Svenska Cupen där laget är i final mot IFK Göteborg. Det är med andra ord upplagt för en mycket intressant kamp mot antagonisterna på västkusten om vem som tar hem titlarna i år.

Spelbolaget Betsson har nu tagit fram odds på om AIK tar hem dubbeln, det vill säga att de vinner både SM–guld och Svenska Cupen.

”Kamp in på målsnöret”

Tror du att detta slår in så finns det pengar att tjäna då oddset i dagsläget är 5,50 på att AIK lyckas med bedriften.

– AIK har med nye brassen Flavio bredvid Obolo fått en dimension extra i sitt anfallsspel och ger aldrig upp och kämpar stenhårt för varandra. Det som också kan tala för en dubbel är att cupfinalen spelas på AIK:s hemmaplan, säger Thomas Bertilsson, PR–ansvarig, och fortsätter:

– I allsvenskan kommer det att bli en kamp in på målsnöret i och med att Göteborg har AIK på Nya Gamla Ullevi i sista omgången. Där är IFK obesegrade och får därför hållas som knappa favoriter till guldet.

FAKTA

Vinner AIK dubbeln (svenska Cupen och allsvenskan)?

Nej: 1,11

Ja: 5,50

Vilka vinner SM-Guld 2009?

IFK Göteborg 2.85

AIK 3.05

Elfsborg 3.55

Kalmar FF 4.75

Helsingborgs IF 30.00

Örebro SK 60.00

Häcken BK 100.00

Odds från Betsson.