”Färjestad vinner i kväll”

Experten Ulrik Sandebäck ger dig dagens bästa spel

Foto: bildbyrån
SPEL

Dagens bästa spel 21 september.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

AIK på Råsunda brukar betyda en knapp seger. I dag mot Örgryte tror jag det blir lite enklare än så. Det tack vare att Öis har två blytunga avbräck i Marcus Allbäck och Pavel Zavadil. Utan sina två bästa spelare kan inte Öis nypa poäng på Råsunda. Tror jag. Stark etta till 1,40.

DAGENS DRAG

Dags för elitseriepremiär i hockeyn. Det brukar vara bäst att tippa innan lunken kommer i gång. Nu vill verkligen alla lagen vinna – och då vinner oftast det bästa laget. 1,75 för ettan på Färjestad mot Skellefteå är ett bra spel. Även -1,5 mål spelas till 2,40 hos Bet365.

DAGENS AVSLAG

Smålandsderby på öststatsarenan i Växjö. Öster spelas så klart alltid ned till storfavorit här, men i kväll vill jag inte spela laget till låga 1,30 mot Husqvarna. Fyra ordinarie spelare saknas och därmed är ÖIF en favorit i fara.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Limpopo (V4-1) är min spik på lunchen. Han gjorde sin första start efter vila senast och fick aldrig chansen efter en resa i tredje inner. Nu har han läge för ledningen och väl där säljer han sig dyrt. 15 Hurricane Line (DD-2) avslutade bra bakom topphästar i Norge senast och singlas på dubbeln.

DAGENS DRAG

9 Versace Boko (DD-1) imponerade senast när han vann från dödens. Han krossade ledaren 500 kvar i en blixtsnabb avslutning. Passas! 4 Jetset Baylight (V4-4) spelar jag Trio med på lunchen. Han är startsnabb och mycket gynnad av kort distans. Han springer 1.12 och blir svårfångad.

DAGENS AVSLAG

12 Leffe Blanche (DD-1) slog självaste Jaded senast och var kanonbra. Men nu har han bakspår, ett iskallt tolfte, och körs inte av Jorma Kontio. Han är bäst i spets dessutom. Jag tror inte att han vinner.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Nykomlingen i Örebro mot elitseriesatsande AIK kan, tyvärr för min del, bara sluta med en bortavinst. Örebro drog redan förra säsongen på sig alldeles för många utvisningar och då mot lag som knappt kunde åka skridskor. I dag står inte Munkfors eller Sunne på andra sidan isen. AIK spelas!

DAGENS DRAG

Det skiljer tolv poäng mellan IFK Norrköping och Syrianska till den sistnämndas fördel. Men jag tror inte att ”Peking” är i närheten av att förlora i dag. Man borde, sett till chanserna, slagit Trollhättan (0–0) och oturen grinade laget i hemmamötet med Åtvidaberg (2–2). Det får Syrianska sota för. 2,05!

DAGENS AVSLAG

1,35 på AIK mot ett hysteriskt kämpande Örgryte känns väl inte sådär jättehett. Öis har vaknat från de döda och snart bör guldfrossan börja härja hos solnaiterna.

Tobias driver sajten rekatochklart.se