”Avstå spel på Chelsea och Manchester United”

Experten Marcus Källberg ger dig dagens bästa spel

Foto: ap
SPEL

Dagens bästa spel 23 september.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Västerås har stått upp bra i de inledande matcherna mot Leksand och Almtuna. Nu väntar en mer beskedlig uppgift i Oskarshamn på hemmais och oddset på ettan duger för spel. Atalanta kan bättre än visat hittills och mot ett bortsvagt Catania är det upplagt för första vinsten.

DAGENS DRAG

Xerez räckte som väntat inte till mot Real Madrid men nykomlingen har för övrigt gett ett bra intryck. 2,90 mot ett sårbart Deportivo lockar till spel. Hertha Berlin är helt formlöst och därtill försvagat av skador. Bra odds på 1860 München liksom på Málaga borta mot Espanyol.

DAGENS AVSLAG

Flera av storfavoriterna i kvällens Ligacupmatcher förväntas mönstra mer eller mindre reservbetonade startelvor. Lag som Aston Villa, Chelsea och Man United finns ingen anledningen att spela till alltför låga odds.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

Att 5 Red Hot Dynamite i V64-1 är bästa spiken är givet. Han vinner kvalet i kväll och även finalen av Kriteriet – det här är ett monster. I V64-4 spikas 7 Juggle Face. Lutfi Kolgjinis treåring är mycket bra och övertygade när han vann på Solvalla näst senast. Han körs till spets, sen är det över.

DAGENS DRAG

5 Oracle (V64-1) är jag inne på. Stefan Melanders travare är kraftigt på gång och kan också öppna ganska bra bakom bilen. Att Örjan Kihlström hoppar upp bakom gör inte saken sämre. 6 Mon Cheval (V64-5) flög fram efter galopp senast men diskades för trängning. Passas liksom starke 4 Sammarco i V64-6.

DAGENS AVSLAG

V64 är inget jättebra spel en sån här kväll. Risken för låg utdelning på fyra (eller jackpott) och fem rätt är överhängande. Spela därför enbart V6 och vinn 2,5 gånger så mycket om du lyckas.

PATRIK FERNLUND

DAGENS SÄKRA

5 Red Hot Dynamite (V64-1) imponerade enormt senast då han vann lätt på topptid. I kväll bombar han till ledningen och sedan släpper Jorma Kontio ingen över bron. Spikar även 3 Global Lawbreaker (V64-3) som varit mycket bra på sistone. Han står inför en perfekt uppgift.

DAGENS DRAG

1 Klondike B.B. (V64-4) har jag tjatat om länge nu och snart är det dags för en seger. Senast galopperade han med mycket sparade krafter i rygg på ledaren. Stort kuskplus i kväll samt ett perfekt läge. Skulle favoriten 7 Juggle Face komma på vingel kan mitt drag räcka hela vägen.

DAGENS AVSLAG

4 Hot Southwind (V64-5) är en av landets bästa treåringar – på kort distans. Hästen har gjort sina bästa lopp över den korta häcken och kvällens distans är absolut inget plus. För att han ska vinna behövs en smygresa. Schas.