NHL och OS – så stor är chansen för Foppa

Här är spelbolagets odds

Foto: jimmy wixtröm, ap
SPEL

OS i Vancouver känns avlägset.

Men utsikterna för att det blir spel i NHL för Peter Forsberg är bättre.

Detta enligt spelbolagets odds.

– Chansen finns absolut att ”Foppa” sticker till NHL under säsongen, säger Hannes Wåhlin på Betway.

Peter Forsbergs comebackförsök har hittills varit en succé. Två mål på lika många matcher har det blivit för Modo och nu kan det bli spel i NHL i höst. Enligt Sportbladet är det också dit som ”Foppa” siktar och klubbar som Washington Capitals och Philadelphia Flyers ligger i dagsläget närmast till hands om det blir Nordamerika denna säsong.

Tidig comeback

Spelbolagen har nu satt odds på om det blir någon ny NHL–karriär.

– Chansen finns absolut att ”Foppa” sticker dit under säsongen. Det som talar för är att han gjort en så pass tidig comeback, vilket borde innebära att foten känts bättre än tidigare. Senast stack han ju till NHL trots att foten inte var helt hundra, och i och med det misslyckandet blir ändå nej–svaret oddsfavorit, säger Hannes Wåhlin, PR–ansvarig för odds på Betway.

”OS är inte troligt”

Om Forsbergs comeback fortsätter att slå väl ut under hösten och vintern kan det finnas en chans att han deltar i OS i Vancouver med Tre Kronor. Chansen anses dock vara väldigt liten.

– I nuläget känns det väldigt avlägset. Det enda som skulle få Forsberg till OS är om foten verkligen fungerar till 100 procent. Självklart hoppas vi alla på att han kommer dit, men som det ser ut nu är det inte troligt, menar Wåhlin.

FAKTA

Foppa spelar i NHL under säsongen?

Ja: 2.20

Nej: 1.60

Foppa spelar OS 2010?

Ja: 4.00

Nej: 1.20

Odds från Betway.