”Superettan nästa – för Bajen och Dif”

Stockholmslagen döms ut i bottenstriden – av spelbolag

Foto: bildbyrån, ola axman
Deppigt värre hos Hammarby och Djurgården.
SPEL

Nattsvart. Djurgården och Hammarby fortsätter förlora – och nu börjar tiden att rinna ut för de båda klubbarna.

– Det skulle inte förvåna oss om båda klubbarna spelar i superettan nästa säsong, säger Jörgen Sparredal, marknadschef, bet365.

Både Djurgården och Hammarby fortsätter att falla handlöst mot superettan. Inför slutspurten av allsvenskan ligger Djurgården näst sist i tabellen. Hammarby ligger på samma poäng (19), och innehar kvalplatsen på grund av bättre målskillnad. Det ser minst sagt tungt ut för de båda stockholmslagen som även döms ut av ett spelbolag.

Mörker för Dif

– Det ser allt mörkare ut för Djurgården och Hammarby och det skulle inte förvåna oss om båda klubbarna spelar i superettan nästa säsong. Djurgården kan nu spelas till oddset 1.50 att åka ur medan Hammarby kan spelas till låga 1.33, säger Jörgen Sparredal på bet365 och fortsätter:

– Djurgården visade att de har viss kapacitet då de besegrade BP med 4-1. I Hammarby verkar dock det mesta helt nattsvart och vi har svårt att se hur de ska kunna vända den negativa trenden. Vi tror därför mer på Djurgården än Hammarby i bottenstriden.

”Öis får svårt”

Men det är inte Djurgården och Hammarby som löper störst risk att åka ur den svenska fotbollens finrum. Örgryte såg ut att vara på gång efter segrarna mot Malmö, Brommapojkarna och Halmstad. Men vinnartrenden vände snabbt och göteborgarna har nu tre raka förluster.

– Efter hemmaförlusten mot Trelleborg tror vi att de får väldigt svårt att klara nytt kontrakt. Öis kan nu spelas till oddset 1.14 att åka ur allsvenskan, säger Jörgen Sparredal.

FAKTA

Vilka lag åker ur allsvenskan (inkl kval)?

Örgryte IS 1.14

Hammarby 1.33

Djurgården 1.50

Brommapojkarna 3.00

GAIS 17.00

Halmstad 26.00

Odds från bet365.

ARTIKELN HANDLAR OM