”Chippen vänder hemåt – Mjällby hänger kvar”

Här är oddsen på Mjällbys comeback – i allsvenskan

Foto: HENRIK KARLSSON, STEFAN JERREVÅNG. OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE
Dags att vända hem? Att Christian Wilhelmsson återvänder till Mjällby är långt ifrån osannolikt. Oddset på att det händer är lågt hos spelbolaget.
SPEL

Christian Wilhelmsson återvänder till den allsvenska nykomlingen Mjällby – som klarar sig kvar i serien.

Ja, så säger i alla fall spelbolagets odds inför den kommande säsongen.

– Det är inte alls omöjligt, menar Andreas Slätt på Unibet.

Blekinges stolthet Mjällby AIF är åter tillbaka i den svenska högstaserien efter en mycket imponerande säsong i superettan.

Några av nyckelspelarna den gångna säsongen har varit veteranerna Patrik Rosengren, 38, Mattias Asper, 34, och Marcus Ekenberg, 29. Nästa säsong tyder mycket på att de kan få sällskap av en annan gammal Mjällbyson, nämligen Christian Wilhelmsson, 29.

Lågt odds

– Det är inte alls omöjligt att Chippen återvänder till sin modersklubb inför nästa säsong. Han och klubben har enligt uppgifter kontinuerlig kontakt och vi har ett ganska lågt odds på 2.40 gånger pengarna på att han återvänder, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

Mjällby har inför återkomsten till allsvenskan aviserat en stor ekonomisk satsning för att hålla sig kvar. Klubben har sagt att fyra eller fem etablerade spelare ska värvas och enligt Unibet håller satsningen dem kvar i serien.

Klarar nytt kontrakt

– Mjällby har mött kvalificerat allsvenskt motstånd tidigare i år då de spelat mot AIK, Malmö FF och Hammarby i svenska cupen och där har man inte gjort bort sig. Återvänder Chippen, i god form, och om de får ytterligare en eller två rutinerade spelare tror vi att de håller sig kvar, avslutar Slätt.

FAKTA

Åker Mjällby ur allsvenskan 2010?

Nej: 1.75

Ja: 1.95

Kommer Chippen spela för klubben före den 1 april 2010?

Ja: 2.40

Någon annan klubb: 1.50

Vinner Mjällby allsvenskan 2010?

Ja: 500.00

Odds från Unibet.