Oddsen: Därför gör Oldsberg succé i tv

Fortsatt fina tittarsiffror för SVT:s ”Här är ditt liv” – enligt spelbolaget

SPEL

SVT har hittills krossat TV4 i kampen om tittarna. Förra helgens ”Här är ditt liv” sågs av 1,5 miljoner fler tittare än ”Kändisdjungeln”.

Nu tror spelbolaget att det blir fortsatta framgångar redan på lördag.

– Allt Oldsberg tar sig an blir en succé, säger Fredrik Essevad på Paf.

Två avsnitt har avverkats.

Men redan är ”Här är ditt liv”, med Ingvar Oldsberg som programledare, en tittar–succé. Två lördagar i rad har programmet besegrat allt motstånd och förra helgen valde nästan 1, 5 miljoner fler tittare SVT framför TV4:s storsatsning ”Kändisdjungeln” som sågs av 322 000 människor.

Bra tillströmning

– Oldsberg är folkligare än folkligast och går hem i alla läger. Allt han tar sig an blir en succé och efter två inledande veckor med bra publiktillströmning känns det som att tittarsiffrorna kan sticka iväg igen även denna lördag, säger Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds, på Paf.

Gästerna i programmet har hittills varit skådespelaren Mikael Persbrandt samt fotbollstränare Sven–Göran Eriksson. Oldsberg själv tror att många tittare lockas till ”Här är ditt liv” eftersom huvudpersonen är hemlig.

– Väldigt många slår nog på för att titta vem det är. Är man inte intresserad av personen kanske man växlar, sa han till Aftonbladet tidigare i veckan.

”Som gröten på julafton”

Favoritoddset inför lördagen talar för att mellan 1,6 och 2 miljoner tittare väljer ”Här är ditt liv”.

– Kvällarna med Oldsberg är snart lika givna i de svenska stugorna som gröten på julafton eller sillen till midsommar, menar Essevad.

FAKTA

Hur många tittare får ”Här är ditt liv” lördagen den 26 September?

1,6–2 miljoner: 1.60

Färre än 1,6 miljoner: 3.00

Fler än 2 miljoner: 5.00

Odds från Paf.

ARTIKELN HANDLAR OM