”Rivalerna” gör upp om två finalplatser

Nu avgörs semifinalerna i Tipsfajten – Sandebäck mot Nannskog och Mjällby mot Norman

Foto: ulf höjer, bildbyrån, johanna reeder
vilka går till final i tipsfajten? Ulrik Sandebäck möter Daniel Nannskog i semifinal 1. Johan Mjällby möter Magnus Norman i semifinal 2.
SPEL

Det är dags för två heta semifinaler i Sveriges vassaste tipstävling ”Tipsfajten.

Fyra profiler ska bli två och mötas i final nästa helg.

I semifinal 1 ställs Ulrik Sandebäck mot Daniel Nannskog och i semifinal 2 möter Johan Mjällby tennisprofilen Magnus Norman.

SEMIFINAL 1:

Ulrik SANDEBÄCK vs Daniel NANNSKOG:

Sandebäck om...

... pressen att leverera efter att ha satt alla spel i kvalet

– Jag lever med en ständig press. På gott och ont. Det gör att man aldrig kan slappna av. Men visst kräver de flesta inklusive jag själv att jag ska ta Nannskog. Men som jag sagt tidigare; över endast tre spel kan alla överraska.

Sandebäck om...

...hur han förberett dig under vilan

– Genom att läsa otroligt mycket texter, men har även sett många matcher. Troligen för många för vad som skulle anses ”sunt”. En sak som slagit mig under den senaste veckan; vad taktiskt dåligt lagen i Spanien/Italien spelar när de leder med uddamålet och matchuret börjar ticka mot 90 minuter. Jag tror att problemet är för egoistiska forwards – som bara spelar för sin egen statistik – och som hellre vill göra 2–0 på ett ”chansavslut” än försöka få tiden att gå. Vore intressant och höra Nanne Bergstrands tankar om detta...

Sandebäck om...

...hur han ser på Nannskog som motståndare

– Han kallas väl för Lucky Looser numera (fick in ett av sex spel...)? Nej, men allvarligt talat märks det att han kan sin sak. Men jag tycket inte han är värd en finalplats...

Nannskog om...

...hur har stör Mr 100 procent, Ulrik Sandebäck

– Det här är mission impossible. Nej, men jag måste tror på det här, det ska gå att slå Mr Perfect. Det är klart att han är duktig om han sätter alla sina spel. Men jag ser mig som underdog och det passar helt perfekt. Inget förväntar sig att jag ska ta mästaren och jag kan slå helt ur underläge. Oddsen är väl 100 gånger pengarna att jag ska slå honom och jag är grymt ödmjuk inför uppgiften. Jag kan inte lova att jag ska sätta ett enda spel, men det kan Sandebäck – han är ju Mr Perfect och sätter alla spel, han är Mr 100 procent.

Nannskog om...

...det finns någon risk att vara utmattad efter två tuffa kval

– Nej, absolut inte, tvärtom. Jag behövde de där två fighterna för att komma igång. Jag har bara värmt upp. Första vändan i fredags var bara uppvärmning, omspelet i tisdags var lite bättre. Det börjar arta sig för mig och jag börjar komma in i det. Dessutom är jag van vid ett tufft spelschema och tätt mellan matcherna.

Nannskog om...

...hur han förberett sig under dessa dagar

– Jag har försökt läsa på lite om lagen och studera formkurvor, men inte mer än så. Jag vet ju att jag möter en stentuff motståndare så det gäller som sagt att vara ödmjuk inför uppgiften och försöka överraska. Så jag har legat ganska lågt och läst på helt enkelt.

SEMIFINAL 2:

Johan MJÄLLBY vs Magnus NORMAN:

Mjällby om...

...vem som är favorit inför semifinalen

– Tycker det ser jämnt ut på förhand, men jag tror självklart på mina lir och hoppas det räcker. Drar jag in spelen och det ändå inte räcker till lyfter jag på hatten...

Mjällby om...

...hur han förberett sig under vilan

– Med tung styrketräning... Skämt å sido, så har jag försökt plugga på ordentligt för att försöka hitta vinnare till odds jag gillar.

Mjällby om...

...vad som gör honom till en värdig finalist

– Den som drar längsta strået är alltid värd segern oavsett taktik och lir. Med skicklighet och tur hoppas jag vara den personen, ingen singel där mitt lag tappar 3–0...

Norman om...

...vem som är favorit inför semifinalen

– Johan måste ändå anses som favorit. Johan var en av mina favoriter under hans aktiva karriär. Jag glömmer aldrig hans ögon i samband med entrén på Wembley i EM-kvalet mot England. Jag var själv på plats och bevittnade hans ”fighting face”. Stort för mig att få gå upp mot honom i helgen.

Norman om...

...hur han förberett sig under vilan

– Jag har studerat, läst på och gjort egna analyser under frånvaron. Har tyvärr också varit en sväng till USA där fotbollen tyvärr inte är så stor ännu (trots Beckham) men tack vare internet har jag hållit mig uppdaterad på alla europeiska ligor.

Norman om...

...vad som gör honom till en värdig finalist

– Jag är en outsider eftersom jag inte har fotboll som min specialistgren. Det är stort att gå upp mot Mjällby men hoppas kunna skrälla!

FAKTA

Så spelar experterna i semifinalerna:

SEMIFINAL 1:

Ulrik Sandebäck, Sportbladet:

Singelspelet:

Swansea–Doncaster 1 (1,80, bet365, Betway, Unibet)

Totalt odds: 1,80.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 180 kr.

Kommentar: Jag varnade runt julas för jumbon Doncaster. Att nykomlingen spelat bra, men inte fick utdelning. Nu har utdelningen onekligen kommit. Laget är obesegrat efter nyår... Men nu är jag övertygad om att sviten bryts. Doncaster har slitit som djur på slutet och haft stolpe-in ett bra tag. Nu är laget inte lika desperat längre, mättnadskänslan börjar infinna sig och så väntar en av säsongens tuffaste matcher. Nä, detta tar Swansea. Sund etta!

Dubbelspelet:

Huelva–Almeria 1 (2,10, bet365, Unibet)

Sevilla–Atlético Madrid 1 (2,00, Unibet, bet365)

Totalt odds: 4,20.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 420 kr.

Kommentar: Almeria har några kännbara avbräck. Båda ytterbackarna är avstängda precis som giftige forwarden Uche. Över 2,00 för Huelva på hemmaplan är taget.

Atlético Madrid har sparat spelare i ligamatcher för att de ska komma fräscha och utvilade till den inhemska cupen! När CL-spelet (Porto väntar redan på tisdag) är flera nivåer viktigare så tror jag att laget roterar lite även den här gången. Och möter man Sevilla borta och har tankarna på Portomatchen så blir det här en för tuff uppgift. Sevilla var dessutom förbättrat senast. Bra spelvärde till odds runt 2,00.

Trippelspelet:

Växjö Lakers–Mariestad 1 (1,10, Unibet)

Manchester U–Blackburn 1 (1,25, Unibet)

Sevilla–Atlético Madrid 1 (2,00, Unibet)

Totalt odds: 2,75.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 275 kr.

Kommentar: Växjö och Manchester United ska inte tappa poäng på hemmaplan. Vill utnyttja Kanoutes Sevilla en gång till...

Daniel Nannskog, Betway:

Singelspelet:

Stuttgart–Hoffenheim 1 (2,10)

Totalt odds: 2,10.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 210 kr.

Kommentar: Nu börjar det bli tufft för Hoffenheim, jag tror de har dansat färdigt nu. De har absolut ett bra lag och säkert hamna bland de 6-8 främsta, men att de ska hålla sig i den absoluta toppstriden är inte realistiskt. Det kommer en naturlig reaktion på allt positivt som varit. De gjorde en riktig plattmatch förra helgen och Stuttgart är heta på hemmaplan. Tror på säker seger för Stuttgart.

Dubbelspelet:

Arsenal–Sunderland 1 (1,40)

Coventry–Birmingham City 2 (2,40)

Totalt odds: 3,36.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 336 kr.

Kommentar: Arsenal är mitt favoritlag i England så man är ju besviken med säsongen, det gör ont i hjärtat. Men jag tror ändå på viss upprättelse för Arsenal, och Sunderland ligger på hyfsat säker mark och här tror jag inte de räcker till.

Den andra matchen är lite gambling men jag har en bra känsla för Birmingham. Tycker de är det bästa laget i Championship även om de är lite målsnåla. Coventry är ett typiskt mittenlag och har inte samma kvalitet.

Trippelspelet:

Roma–Siena 1 (1,50)

Real Madrid–Real Betis 1 (1,50)

Milan–Cagliari 1 (1,45)

Totalt odds: 3,26.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 326 kr.

Kommentar: Roma blandar och ger och är inte så heta som jag trodde att de skulle vara. Men nu är det dags att de visar klass och att de ska hamna bland de fyra främsta.

Den andra matchen handlar om stoltheten hos Real Madrid. De vill inte släppa iväg Barcelona och låta dem vinna med hur många poäng som helst. De vill inte ge sig och har insett att det är dags att inte tappa mer utan kanske i stället krympa avståndet. Sen är Betis inget Kalle Anka-lag men jag tror på Madrid ändå.

I Milan-matchen så tror jag självklart på en bergetta. Cagliari har överraskat i år och det ska de verkligen ha cred för. Men Milan har gett bort för många enkla poäng under säsongen och nu får det vara slutskojat för deras del. Här måste de hämta tre poäng och inte tappa mer till Inter.

SEMIFINAL 2:

Johan Mjällby, Unibet:

Singelspelet:

Stuttgart–Hoffenheim 1 (2,10)

Totalt odds: 2,10.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 210 kr.

Kommentar: Hemmalaget är på gång med sex matcher utan förlust i ligan. Klart bra hemmafacit och Mario Gomez är målfarlig värre. Sensationslaget Hoffenheim är fortfarande bra med i guldjakten, men känns mer överkomligt nu. Betydligt svagare på bortaplan och Ibisevic saknas mycket.

Dubbelspelet:

Roma–Siena 1 (1,50)

Villarreal–Sporting Gijon 1 (1,60)

Totalt odds: 2,40.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 240 kr.

Kommentar: Roma är starkt hemma, tagit 26 av 33 möjliga pinnar på Olympiastadion. Trots Champions League nästa vecka är man i behov av seger här för att fortsätta konkurrera om en viktig fjärdeplats. Siena tar sina poäng hemma, rent sagt odugligt på bortaplan. Bara spelat in fem av sina 27 poäng på bortaplan.

Villarreal har varit svajigt ett tag, men är ett klasslag. Bra på El Madrigal och är med i kampen om Champions League-plats. Sporting Gijon har haft ett tufft schema med Sevilla, Barcelona och Real Madrid. Bör vara slitet efter dessa fajter. Vägrar kryssa och räcker inte till här.

Trippelspelet:

Barcelona–Espanyol 1 (1,22)

Manchester United–Blackburn 1 (1,25)

Milan–Cagliari 1 (1,46)

Totalt odds: 2,22.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 222 kr.

Kommentar: Barcelona är blivande mästare i Spanien och magnifika. Lillebror Espanyol är jumbo och har 14 ligamatcher i rad utan seger. Kan bara sluta på ett sätt, trots derby...

Manchester United är suveräna för tillfället. Extramotivation för världens bästa försvar att kunna ta Europarekordet i att hålla nollan från Brügges Verlinden satt 1990. 89 minuter räcker för Van der Sar... Rovers kommer lira defensivt och kan inte hålla hela vägen.

Milan hemmastarkt och känner flåset från bakomvarande lag. Formen god och truppen bred. Cagliari har gjort en kanonsäsong, men är sårbart utanför Sardinien.

Magnus Norman, Betfair:

Singelspelet:

Sevilla–Atletico Madrid 1 (2,06)

Totalt odds: 2,06.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 201 kr.

Kommentar: Sevilla spelar lysande fotboll just nu och ligger trea i ligan, Atletico Madrid har tankarna på Champions League.

Dubbelspelet:

Trabzonspor–Denizlispor 1 (1,32)

Galatasaray–Kocaelispor 1 (1,22)

Totalt odds: 1,61.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 158 kr.

Kommentar: Klasskillnad i bägge dessa matcher, toppen mot botten, Galatasaray dessutom revanschsugna efter en snöplig förlust förra helgen där man hade ett stort spelövertag.

Trippelspelet:

Trabzonspor–Denizlispor 1 (1,32)

Galatasaray–Kocaelispor 1 (1,22)

Sivasspor–Eskisehirspor 1 (1,35)

Totalt odds: 2,17.

Insats: 100 kr. Möjlig vinst: 211 kr.

Kommentar: Ligaettan Sivasspor möter ligaelvan Eskisehirspor som har problem med försvaret och läcker mycket mål, klar etta.

Betfair tar en kommission på vinsten upp till 5% som har räknats av i Magnus eventuella vinst.