”Finns en risk med att slänga in en ballad”

Spelbolagen varnar för favoritfall för Molly Sandén

Foto: peter wixtröm
är en favorit i fara? Spelbolagen har Molly Sandén som storfavorit oddsmässigt inför Melodifestivalens tredje deltävling i Leksand. Trots det menar en del spelbolag att det finns en risk att uppträda med en ballad i årets tävling.
SPEL

Det dags att återigen rösta fram två finalister direkt till Globen.

Hur kan du då tjäna pengar på Melodifestivalen?

Ja, ett tips kan vara att följa spelbolagens råd här nedan.

Frågorna till spelbolagen:

1) Vilka två går direkt till finalen i Globen?

2) Finns det någon favorit i fara?

3) Hur spelar svenska folket?

FAKTA

Så svarade spelbolagen:

bet365:

1) – Lördagens startfält är mycket starkt och inkluderar flera av de största favoriterna till slutsegern. Vi håller Molly Sandén och E.M.D. som favoriter att gå vidare direkt till final även om de kommer möta tufft motstånd från BWO.

2) – Molly Sandén är stor favorit och det ska bli intressant att se hur hennes ballad kommer tas emot av svenska folket. Vi har sett stora överraskningar förut och hon kan kanske vara en favorit i fara i hård konkurrens.

3) – Vi har tagit mycket spel på E.M.D. och BWO att gå vidare direkt till final. I övrigt fortsätter svenska folket att stödja Måns Zelmerlöw som slutsegrare. Livespelet då deltävlingarna pågår fortsätter att öka i popularitet och där har många av våra kunder varit lyckosamma.

Kommentarer: Jörgen Sparredal, marknadschef.

Unibet:

1) – Molly Sandén och E.M.D.. Molly för att hon har en stark låt, har superstar-potential och får den yngre generationens röster. E.M.D. har ingen topplåt, men de tre herrarnas varumärke är monumentalt och är numera en stor del av det svenska folkhemmet. Det räcker mycket långt.

2) – E.M.D. på grund av att deras låt känns så där. BWO har en bättre låt, men Bard och gänget har en liten bit kvar till att bli en del av svenska folkhemmet, vilket gynnar E.M.D.. Men, se upp för BWO. Låten håller bra klass och Alexander Bard kan det här...

3) – Svenska folket kommer fördela sina slantar på sina idoler Molly och E.M.D..

Kommentarer: Andreas Slätt, marknadschef.

Expekt:

1) – Molly Sandén och BWO är våra favoriter. Vitt skilda, men med de starkaste låtarna och framtädena.

2) – E.M.D. är högt rankat och betrott men kan hamna i jokerfällan.

3) – Molly och BWO får flest röster, men Velvet är också ett hett spelobjekt och vi märker även ett intresse för gamle rockhjälten Mikael Rickfors. Även om man undrar vad i hela friden han har på en Melodifestivalscen att göra.

Kommentarer: Dan Vikman, informationschef.

Betsson:

1) – Molly Sandén och E.M.D. går till final. BWO kommer säkert ha med ett finger i spelet. Molly Sandén har haft framgångar i juniorvarianten av Melodifestivalen tidigare och är uppbackad med en låt av Ingela ”Pling” Forsman och Bobby Ljunggren vilket brukar innebära de bästa förutsättningarna för att lyckas. E.M.D. är flickfavoriternas nummer ett och har haft stora framgångar under året med ”Jenny let me love you”. De kommer att rida på denna framgångsvåg ända till Globen.

2) – BWO är absolut i fara. Det brukar ta sig långt i dessa tävlingar men det kan bli en omväg via andra chansen denna gång.

3) – Än så länge är det ganska spridda skurar där det är jämnt fördelat på Molly, E.M.D., BWO och Velvet. Väldigt lite spel har dock kommit på att Mikael Rickfors tar sig direkt till final.

Kommentarer: Thomas Bertilsson, PR-ansvarig.

Betway:

1) – Jag tror att BWO är givna och att E.M.D. och Molly Sandén gör upp om den andra. BWO går vidare på rutin och att de alltid levererar starka bidrag medan E.M.D. håvar in tonvis med röster från de unga tittarna. Angående Molly Sandén så känns ballader väldigt ointressant år 2009, även om hennes bidrag definitivt håller för Globen.

2) – Jag klassar Molly Sandén som en storfavorit men det är som sagt väldigt riskabelt att slänga in en ballad i årets upplaga av Melodifestivalen. Risken finns att Molly glöms bort bland alla upptempolåtar.

3) – Väldigt mycket E.M.D. och BWO, det är en oroväckande snedfördelning på spelen. Fyra av bidragen är att döma av spelarna inte ens med i matchen.

Kommentarer: Fredrik Essevad, informationsansvarig för odds.

Paf:

1) – Molly Sandén och E.M.D. Molly har bra röst och stark utstrålning. Hennes låt ska dessutom vara en riktigt stark ballad. Vi tror att det blir en jämn kamp mellan E.M.D. och BWO om den andra platsen. BWO:s låt ska vara bättre, men Idol-pojkarna tar sig vidare i kraft av sitt enorma fanstöd.

2) – Det är väl E.M.D. då. BWO:s refräng kan knocka dem.

3) – De tror enormt mycket på Molly. Efter att det började komma rapporter om låtarna har det även kommit en hel del spel på BWO. Många lockas också av det höga oddset på Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox.

Kommentarer: Anders Sims, oddssättare.

Svenska Spel:

1) – Molly Sandén och BWO. Mollys ballad är kanske inte den starkaste men hon framför den fantastiskt och svenska folket kommer att sitta häpna hemma i sofforna i morgon. BWO har den starkaste låten (också ballad) och Martin Rolinski äter som vanligt upp kamerorna. Med det gamla upplägget hade det varit tveksamt om två ballader hade funkat samtidigt men med dueller ökar chanserna.

2) – E.M.D.. Oväntat svag låt och på repen har det inte alls funkat på scen. Får man till det när det blir allvar kanske det går bra ändå. Dock kommer fansens röster behövas.

3) – Vi har redan fått ganska mycket spel på ”dubbeln” Molly/BWO. Vi har också fått pengar på både Sofia och Rigo & The Topaz Sound på vårt ”jumbospel”.

Kommentarer: Martin Jonsson, oddssättare.

ARTIKELN HANDLAR OM