”Dags för Eddie att lämna tävlingen”

SPEL

Förra veckan trodde många spelbolag att Rabih skulle få lämna tävlingen – men han klarade sig.

Den här veckan riktas blickarna mot Eddie.

– Med risk för att låta tjatig – det är dags för Eddie att lämna tävlingen, säger Thomas Bertilsson, Betsson.

Här är frågorna vi bad spelbolagen svara på inför kvällens Idol:

1. Vem åker ur i kväll?

2. Vem vinner hela tävlingen?

Fredrik Essevad, Paf

1. Eddie ligger illa till. Det har varit nära ett par veckor i rad och i kväll tror jag det är hans tur – hans utvecklingskurva har planat ut och tittarna tycks inte ta honom till sig.

2. Tove stärker varje vecka sin position som favorit. De största oddsförändringarna från förra veckan har skett längre ner i fältet, men i toppen är Tove ohotad etta. Hon utstrålar ett behagligt lugn i kombination med utstrålning och en fantastisk röst.

Andreas Gillberg, Ladbrokes

1. Eddie och Rabih har gång på gång hängt lite löst och Ladbrokes bedömer att de båda ligger risigt till inför denna veckas fredagsfinal. Eddies charm räcker inte längre och han är favorit att lämna denna omgång till dubbla insatsen. Rabih följer strax efter till 3 gånger pengarna.

2. Erik har varit med i toppen ända från starten. De två första veckorna hade vi honom som klar favorit och därefter Mariette och sedan Tove men efter fredagsfinalerna startade visade sig Tove mycket stark. Från vecka tre och framåt har hon därför legat hack i häl med Erik som vinnarfavoriter och denna vecka är Tove knapp favorit över Erik som vinnare till 2,10 gånger pengarna. Erik följer tätt till odds 2,75.

Urban Aheinen, NordicBet

1. Vi tror Eddie åker ut ikväll. Han har inte det som krävs för att vinna Idol och kommer sitta löst igen. Rabih har valt en perfekt låt och det är räddningen ikväll. Vi höjer en varning för att Mariette kan sitta löst ikväll.

2. Tove och Erik är det givna finalparet och väl där är det små marginaler som avgör. Våra kunder är inne på samma bana och det är där dom flesta spelen hamnar. Vi har sänkt Tove från 2,50 till 2,15 och Erik från 2,75 till 2,45 sedan förra veckan. Övriga deltagare står i högre odds.

Jörgen Sparredal, Bet365

1. Vi tror att Eddie Razaz ligger illa till och han är storfavorit att få lämna Idol till oddset 1.72. Rabih Jaber är andrahandsfavorit och det skulle vara en stor överraskning för om inte Eddie eller Rabih tvingas lämna tävlingen ikväll.

2. Det står mellan Erik och Tove med Tove som knapp favorit i nuläget. De har varit favoriter under hela tävlingen och vi tror inte att någon annan deltagare kan vinna Idol. Tove kan spelas till vinnaroddset 2.40 medan Erik ger 2.60.

Dan Vikman, Expekt

1. Eddie Razaz lyckades hålla sig kvar igen förra veckan när Erika Selin åkte, men nu tror vi att hans tur är kommen i hård kamp med Rabih Jaber.

2. Towe Östman Stryke och Erik Grönwall blir klarare och klarare favoriter och de ligger stabilt på drygt två gånger pengarna. Slutsegern kommer att stå mellan dessa - allt annat är en skräll!

Thomas Bertilsson, Betsson

1. Med risk för att låta tjatig. Det är dags för Eddie att lämna tävlingen. Han har hängt lös tre veckor i rad, men är en jäkel på att duellera. Denna gång tror vi dock att han ryker.

Även Rabih och Mariette ligger risigt till denna vecka.

2. Vinsten fajtar Erik och Tove om. De är båda givna i en kommande final, om inget väldigt oförutsett inträffar framåt i tävlingen. Det är väldigt jämnt just nu men kanske med någon övervikt åt att Tove tar hem det hela. Tove har kommit tillbaka som favorit tillsammans med Erik efter hennes svaga insats för två veckor sedan. Då var oddset över 3 gånger pengarna och har nu sänkts till 2,5.

Andreas Slätt, Unibet

1. Eddie eller Rabih tror vi. Jag har sagt det förr och det tåls att sägas igen: Rabihs repertoar är för snäv och ju längre tävlingen löper ju tydligare kommer det bli att han har för lite variation i sin röst. Men ikväll åker förmodligen Eddie. Han ska tolka Daniel Bedingfields If you're not the one och det är egentligen en låt som passar honom, men han måste börja ta ut svängarna mer. Snart måste han köra på en annan genre än kärleksbalader

2. Tove eller Erik. Mitt stalltips är dock Tove. Hon har en enorm utvecklingspotential och det lyser om henne på scenen. Jag tror hon kan bli en av våra allra största Idoltalanger. Hon spelar snart i samma liga som Måns Zelmerlöw, Agnes, Amanda Jensen och Darin. Oddset på Tove som vinnare av Idol 2009 är nu på låga 2.25. Förra veckan låg oddset på 2.50 och det tickar stadigt nedåt eftersom hon utvecklas vecka efter vecka.