VÄGGEN

SPEL

Rögles målvakt Jürgen Penker är på monsterjakt.

Eller åtminstone på jakt efter ett monsterrekord – att slå Jonas ”Monstret” Gustavssons rekord med en hållen nolla i 240 minuter och 25 sekunder.

– Vi tror att det blir svårt, men ingenting är omöjligt, säger Peter Fridén, oddssättare på Nordicbets.

Foto: MONTAGE

Den österrikiske målvakten Jürgen Penker, 27, har blivit rena rama väggen längst bak i Rögles försvar. Den senaste pucken han släppte förbi sig kom från Emil Lundbergs klubba i vinstmatchen borta mot Luleå. Det är nästan två veckor sedan, eller räknat i matchminuter – drygt 164 minuter sedan.

I kvällens hemmamatch mot Södertälje går Penkers jakt på en ny nolla – och inte minst jakten på rekordnollan – vidare. Men det är fortfarande en bit kvar till Jonas ”Monstret”Gustavssons 240 minuter och 25 sekunder från förra säsongen.

– Vi tror att det blir svårt, men ingenting är omöjligt. Men det krävs verkligen att hela laget hjälper till i försvarsarbetet, säger Peter Fridén, oddssättare på Nordicbets.

En satsad slant på att Röglemålvakten slår rekordet ger åtta gånger pengarna hos Nordicbets.

”Penker är i zonen”

Hos spelbolaget Paf har man också uppmärksammat Penkers supernolla.

– Jürgen Penker är inne i ”zonen” och presterar just nu ett målvaktsspel av absolut toppklass. Självklart är det en oerhört svår uppgift han har framför sig, men om Rögle fortsätter att spela ett lika tätt försvarsspel som i tisdags tror jag att Penkers drömsvit kan förlängas, säger Fredrik Essevad på Paf.

Håller han nollan i åtta perioder betalar det 1.55 gånger pengarna. Nio perioder – det vill säga tre hela matcher – ger 2.90, och skulle han lyckas hålla tätt i elva perioder så landar oddset på 9.00 gånger pengarna.