”Jag tror Irland vinner hemma”

”Frankrike måste till VM
och har all press på sig”

SPEL

Från Tomelilla – via Malmö – ut i Europa. Veckans gästtippare Anders Andersson, 35, har spelat fotboll i Sverige, England, Danmark och inte minst i Portugal – som i helgen är aktuella med VM-kval mot Bosnien.

– Jag höjer ett varningens finger för Bosnien, säger Andersson.

Ryssland-Slovenien 1

(VM-kval, playoff 1/2)

Anders kommentar: Svårt att inte sätta en etta. Ryssland är oerhört starka, framförallt hemma. Det hade varit roligt att spela på Slovenien så klart, men jag satsar på att Ryssland går till VM.

Grekland-Ukraina X

(VM-kval, playoff 1/2)

Anders kommentar: Riktigt spännande match. Jag tror att Ukraina är starkare i det långa loppet, Grekland har fallit tillbaka lite efter EM-guldet. Grekerna kanske är spelskickligare, men Ukraina har det här som många gamla ryska lag har, att de ligger och lurar lite och sen har de vindsnabba forwards som hugger på allt. Jag tror de satsar på kryss här, sen vinner de hemma.

Irland-Frankrike 1

(VM-kval, playoff 1/2)

Anders kommentar: Jag har läst lite att fransmännen är trötta på Irland och att de vill visa att de är det bättre laget. Det är återigen en mycket tuff match, men det känns som att Irland har allt att vinna. Frankrike måste till VM och har all press på sig – det är möjligt att de vinner i längden, men jag tror Irland kan vinna hemma. Kanske med uddamålet?

Portugal-Bosnien 1

(VM-kval, playoff 1/2)

Anders kommentar: Portugal är inte helt i harmoni och saknar dessutom Ronaldo. Jag höjer ett varningens finger för Bosnien, men jag tror Portugal kommer klara det här. Jag har snackat med en del spelare i laget och de har varit lite som Frankrike – de får det inte alltid att stämma.

FAKTA

Odds från Bet365:

Ryssland - Slovenien

1. 1.36 X. 4.50 2. 9.00

Vilkat lag går till VM?

Ryssland 1.20

Slovenien 4.33

Grekland - Ukraina

1. 2.30 X. 3.10 2. 3.25

Vilket lag går till VM?

Grekland 2.00

Ukraina 1.75

Irland - Frankrike

1. 3.10 X. 3.10 2. 2.37

Vilket lag går till VM?

Irland 3.25

Frankrike 1.33

Portugal - Bosnien

1. 1.50 X. 4.00 2. 7.00

Vilket lag går till VM?

Portugal 1.33

Bosnien 3.25

Anders Andersson

Född: 1974

Klubbar: Malmö FF, Blackburn, Aalborg, Benfica, Belenenses

Landskamper: 27 A