Chocksänkning på Modo – tillbaka i guldracet igen

Foto: Bildbyrån (MONTAGE)
SPEL

Modos stjärnvärvningar av Peter Forsberg, Markus Näslund och Dan Hinote gör att laget plötsligt är med i guldracet igen – åtminstone enligt oddsen.

– Nu är man åter med i toppskiktet av rankingen även fast det är långt kvar tills det avgörs i april, säger Stefan Österberg, oddssättare på Svenska Spel.

Tittar du i tabellen har Modos säsong varit en brant utförsbacke.

Tittar du på oddsen har säsogen varit en berg och dalbana där laget först rankades som femma, för att sedan falla långt ner. Som mest har oddset på ett SM-guld i Ö-vik varit uppe i 35 gånger pengarna.

Men nu chocksänker Svenska spel sitt guldodds på Modo – och anledningarna stavas Forsberg, Näslund och Hinote.

– Nu är man åter med i toppskiktet av rankingen även fast det är långt kvar tills det avgörs i april, säger Stefan Österberg, oddssättare på Svenska Spel.

”Oerhört kul för svensk ishockey”

Det nya oddset lyder 11.00 gånger pengarna och flyttar upp Modo på sin ursprungliga femteplats igen. Och det är kanske inte så konstigt, med Peter Forsberg, 36, Markus Näslund, 36, och Dan Hinote, 32, skjuter Modo till en bra bit över 2000 NHL-matcher i truppen

– Framförallt är det oerhört kul och spännande för svensk ishockey och en extra krydda för publiken att få se två av Sveriges största spelare genom tiderna, säger Österberg.

FAKTA

HV71 får lyfta SM-bucklan – enligt oddsen:

HV 71 3,25

Linköpings HC 4,60

Frölunda HC 4,60

Färjestads BK 6,50

MODO Hockey 11,00

Djurgårdens IF 11,50

Skellefteå AIK 18,00

Luleå HF 18,00

Brynäs IF 30,00

Timrå IK 50,00

Södertälje SK 150,00

Rögle BK 200,00

Odds: Svenska spel

ARTIKELN HANDLAR OM