DAGENS BÄSTA SPEL

SPEL

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Storvreta återfår en av seriens bästa spelare – Mika Kohonen – och han bildar direkt en het förstalina med Kim Johansson och Hannes Öhman. Den trion kan mer eller mindre på egen hand sänka nykomlingen Tyresö. Tvåan ger runt 1,45 i odds – klart spelbart.

DAGENS DRAG

Jag såg Swansea senast och laget imponerade med sitt snabba anfallsspel i derbyt mot Cardiff. Nu väntar ett ganska svagt Derby som åter saknar sina stjärnor Kris Commons och Steven Davies. Swansea ger nu runt 1,75 på hemmaplan – ett odds som jag testar.

DAGENS AVSLAG

Allsvensk handboll kan vara lurig. Favoriterna trycks ned i på tok för låga odds av Svenska Spel. Hallby ger 1,13 i dag i Smålandsderbyt mot Anderstorp. Finns inget spelvärde i ett sådant odds.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Fribourg/Gotteron vinner på hemmaplan mot Biel till 1,55 och det kan tyckas märkligt med tanke på tabellen där Biel ligger snäppet före. Fribourg har dock varit starka på slutet och tar steget förbi Biel efter dagens match. V65-1 vinner 2 Galax Trot som är bästa hästen i loppet.

DAGENS DRAG

3 Bonus Käll i V65-5 verkar ha hittat tillbaka igen till den form som gav honom segrar i våras. Han är snabb ut men behöver inte vara med i spetsstriden, för där är de båda invändiga hästarna aktiva, utan det räcker att Kaj Widell kör sista 700 meterna så vinner Bonus Käll på skalle.

DAGENS AVSLAG

1,40 tycker jag är för lågt på Malmö Redhawks i mötet med Bofors. Malmö ska förstås vara favorit men Bofors har visat att man är ett starkt lag som kan skrälla även på bortaplan och då är 1,40 för dåligt.

Patrik Fernlund (Trav365)

DAGENS SÄKRA

2 Galax Trot (V65-1) har ingen toppform men vinner ändå det här loppet. Senast höll han positivt från utvändigt ledaren och det här är en häst som håller bra V75-klass de dagar han tävlar på topp. Motståndet i kväll är ihåligt och är Galax Trot bara i hyfsad form tar han hem avdelning ett.

DAGENS DRAG

10 Membership (V65-2) gillar jag. Han gör alltid starka lopp och med högt tempo spurtar han ner många. 8 Karin Tilly (V65-4) har visat stor talang och trots spår åtta kan hon vinna. 1 Latitud (V65-5) var rejäl senast vid segern. Är snabb ut och får ett bra lopp härifrån. Ses med bra chans.

DAGENS AVSLAG

9 Intruder Kronos (V65-2) är den klart bästa hästen i loppet men då han är stänkrädd är spåret dåligt. Har mycket lätt för att galoppera och över kort distans är galopprisken mycket stor. Kan vinna om han sköter sig men är ingen säker favorit. Chansar bort honom.