Wilander: Jag tror han besegrar Nadal

Expekts Mats Wilander
tippar seger för Söderling

SPEL

Han fick en gratisplats i ATP-slutspelet när Andy Roddick drog sig ur.

Men Robin Söderling behöver inte be om ursäkt för sin medverkan.

”Fungerar bara hans serve och lite mer variationsrika spel som vi sett på slutet tror jag att han besegrar Nadal”, skriver Expekts Mats Wilander i en krönika.

ATP-slutspelet i London är en exklusiv tävling. Världens åtta bästa tennisspelare är indelade i två grupper på sin väg mot den åtråvärda titeln.

Egentligen skulle vår svenske tennisstjärna inte spela turneringen, men när Andy Roddick tvingades dra sig ur på grund av knäskada öppnades dörren för 25-årige Robin Söderling.

”Robin Söderling fick Andy Roddicks plats i ATP-slutspelet i London och kommer heltaggad till denna uppgift”, skriver Mats Wilander i en krönika på expekt.se.

”Passar som handsken”

Och den förre Davis Cup-kaptenen tror på svenska framgångar – trots att Söderling redan i den första omgången ställs mot världstvåan Rafael Nadal.

”Jag tror att det passar Robin som handsken och fungerar bara hans serve och lite mer variationsrika spel som vi sett på slutet tror jag att han besegrar Nadal”, skriver Wilander.

Serbisk vinst

Men det blir inte svenskt längst upp på pallen – den platsen är vikt åt serben Novak Djokovic.

”Djokovic är min favorit inte bara i gruppen utan också att ta hem titeln. Därför tippar jag att Söderlings match mot Davydenko blir avgörande om andraplatsen och jag tror att Robin fixar detta och går till semifinal”, skriver Wilander.

FAKTA

Matchodds

Nadal – Söderling 2
(Odds: 1.95)

”Söderling tycker nog det är bra att möta Nadal I första rundan, på hardc-court I slutet av säsongen. Fungerar bara hans serve och om han kan visa upp lite av sitt mer variationsrika spel så tippar jag att han vinner”.

Turneringsseger

Roger Federer 3.30

Novak Djokovic 3.40

Andy Murray 5.25

Rafael Nadal 8.00

Nikolay Davydenko 10.00

J-M Del Potro 15.00

Robin Söderling 27.00

Fernando Verdasco 27.00

Odds: Expekt