”Det talar för att AIK antar erbjudandet”

Så säger oddsen om AIK:s medverkan i ryska KHL

SPEL

Hockeybomben slog ner förra veckan – AIK överväger att flytta sina hockeytrunkar till ryska KHL och ta del av de enorma summor som figurerar på andra sidan Östersjön.

– Det talar för att klubben antar erbjudandet, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

Redan innan säsongen startade gick snacket om svenska klubbar i KHL. Det pratades om några elitserielag och allsvenska Malmö och Leksand som tänkbara kandidater.

Men det pratades aldrig om AIK. Inte i Sverige i alla fall, däremot hade ryssarna uppenbarligen en annan agenda och det gör att AIK plötsligt står med en inbjudan i handen.

– Enligt Svenskafans.com vill fansen att AIK ska spela i KHL. Dessutom lär inte spelarna ha något emot att fyrdubbla sina löner. Med höga löner kan AIK locka till sig de bästa spelarna i Sverige och det talar för att klubben antar erbjudandet, säger Andreas Slätt, marknadschef på Unibet.

Det kan stoppa planerna

Men oddsen är inte lika säkra på en gulsvart medverkan i KHL. Eller i elitserien för den delen – favoritoddset pekar snarare mot att AIK är kvar i allsvenskan nästa säsong.

– Det är framför allt de praktiska aspekterna och Svenska Ishockeyförbundet som kan sätta stopp för AIK:s planer, säger Slätt.

FAKTA

Här är oddsen:

Var spelar AIK nästa säsong?

Hockeyallsvenskan  1.45

Elitserien  4.75

KHL  5.00

Odds: Unibet