Trissmiljonärens dröm: Simhall till fattiga barn

Piotr Sulima ska först skrapa
fram miljonerna – sen bygga
simhall i sin hemstad

SPEL

Piotr Sulima, 31, från Visby passade på att köpa lite lotter när han ändå var i affären.

Ett klokt beslut skulle det visa sig – nu är han garanterad 1,2 miljoner kronor. För pengarna vill han bygga en simhall åt fattiga barn i sin polska hemstad.

Foto: Svenska Spel
Glad Piotr Sulima är garanterad 1,2 miljoner kronor i Triss-skrapet.

Piotr och hans flickvän var egentligen i affären för att handla cigaretter, men när det blev en slant över köpte de några lotter också.

– Jag brukar köpa lotter lite då och då. Det var min flickvän som skrapade lotten när vi åkte hem. Hon trodde att vi vunnit 100 kronor, men när jag tittade på den såg jag tre klöver. Då vände vi och åkte tillbaka till butiken.

På lördag ska han skrapa ”månadsklöver” direkt i TV 4 – något som gör honom minst 1,2 miljoner kronor rikare. Och han vet redan vad han ska göra för pengarna.

Gratis bad för barn

– Först får vi se hur mycket jag vinner. Sen ska jag åka ner till Polen och kolla upp vad det kostar och om pengarna räcker ska jag bygga en simhall åt barnen, säger Piotr.

– Mina regler är att staden ska driva den och i så fall låta barnen bada gratis och ta betalt av vuxna. För det är ingen idé att bygga om de ska tjäna en massa pengar på den.

På lördag klockan 11.15 vet vi hur mycket pengar Piotr Sulima kan använda till sitt projekt.

ARTIKELN HANDLAR OM