Hellre pengar än hälsa – när svensken får drömma

SPEL

Hälsa och ett långt liv i all ära – när svensken tillåts drömma är det pengar som gäller. I Dalarn vinner man hellre pengar och blir ekonomiskt oberoende än har en god hälsa.

Det är Sifo som på uppdrag av Svenska spel låtit genomföra en undersökning bland 2 100 svenskar utspridda över landets samtliga län.

Frågan var: vad drömmer du om?

Svaret var tydligt: pengar!

– Drömmar förgyller livet och vi vill uppmuntra till det. Undersökningen visar att svenska folket har stora drömmar och en stark tro på att de kommer att förverkligas – det är ett fantastiskt resultat tycker jag, säger Birgitta Bosell-Biström på Svenska spel.

Drömmer inte om hälsan

Det är framförallt bland småbarnsföräldrar som ekonomiskt oberoende och att vinna pengar står högt på önskelistan. Allra extremast är det i Dalarna där topp tre blev enligt följande:

1. Vinna pengar

2. Resor och ekonomiskt oberoende

3. Friskt och långt liv samt bättre boende

Man vinner alltså hellre mycket pengar och blir ekonomiskt oberoende för resten av livet – men bryr sig mindre om hur långt resten av livet verkligen är.

Det är fler män än kvinnor som drömmer om en fet plånbok, och bland de som drömmer om stora spelvinster utmärker sig medelinkomsttagarna.

FAKTA

Drömbarometern:

1. Ekonomiskt oberoende samt resor/flytta utomlands

2. Frisk långt liv

3. Jobb/bättre jobb/karriär

4. Vinna pengar

5. Bättre boende

Källa: Svenska Spel