Studenten i final – chans på 50 000

SPEL

Studenten Mattias blev historisk då han blev den första att kvala in sig till Unibets Livebetting-SM.

Nu är han i finalen och har chans att vinna över 50 000 kronor.

– Det har gått riktigt bra, säger Mattias.

Under söndagen avgörs SM i Livebetting för första gången. Studenten Mattias från Limhamn var den första att kvala in till tävlingen. Vid lunchtid under söndagen satte sextondelsfinalen igång. Mattias har lyckats bra med spelen under dagen och vid åttatiden på kvällen var han en av fyra som var klar för finalen.

– Jag tycker att det har gått riktigt bra. Jag hade lite flyt i första rundan och kom vidare som sextonde man. Sen kom jag tvåa i åttondelsfinalen och även tvåa i kvartsfinalen. Så jag tycker finalplatsen känns rättvis. Det är klart det är mycket tillfälligheter som styr men i huvudsak har spelen jag lagt varit rätt, berättar han.

Taktiken

Han är förvånad över att spelet har varit ganska försiktigt.

– Det var försiktigare spel än vad jag hade trott. Det är många som anpassar sig till vad de andra spelar. Jag trodde det skulle krävas högre belopp för att gå vidare.

Klockan 21.00 under söndagskvällen körs finalen igång och Mattias har taktiken klar för sig.

– Huvudspåret blir Spanien och Lyon-Bordeaux. Kommer det ett tidigt mål för Sporting kommer jag nog gå för tvåan. Jag tror att försiktigheten vi har sett tidigare även kommer att prägla finalen och folk kommer att avvakta varandras spel.

FAKTA

Livebetting-SM

  Kl. 12.00 börjar finaldagen med sextondelsfinal. Samtliga spelare kommer att få ett unikt finalkonto laddat med 1000 kr att spela för och man har två timmar på sig att förvalta pengarna. De 16 som har högst saldo när klockan är exakt kl. 14.00 går vidare till åttondelsfinal.

  Åttondelsfinal mellan 15.00 och 17.00. Även här får varje spelare 1000 kr var att spela för och de åtta med högst saldo exakt kl. 17.00 går vidare till kvartsfinal.

  Kvartsfinal mellan 18.00 och 20.00. Varje spelare får 1000 kr var att spela för och de fyra med högst saldo exakt kl. 20.00 går vidare till finalen som avgörs mellan 21.00 och 23.00 enligt samma princip som ovan.

KÄLLA: UNIBET