”Inte otroligt att Henke spelar för Bois”

SPEL

På måndagen blev det klart att Henrik Larsson startar en tränarkarriär i superettanklubben Landskrona.

Men klarar han av att hålla sig själv borta från plan?

– Vi ser det inte alls som otroligt att Henke spelar för Bois under nästa säsong, i alla fall i några matcher, säger Dan Vikman på Expekt.

Foto: Rickard Nilsson/Bildbyrån
Henrik Larsson.

För några månader sedan tog hans karriär som fotbollsspelare slut. Nu börjar i stället en ny karriär som tränare – och den karriären tar sin början i Landskrona Bois.

Men efter så många år på fotbollsplanen är frågan om han verkligen klarar av att bara stå vid sidan och se på.

– Henke Larsson kommer att ge Landskrona en rejäl injektion nästa år och det blir mycket intressant att se hur effekten blir på värvningssidan i vinter, säger Dan Vikman, informationschef på spelbolaget Expekt, och tillägger:

– Men intressantast blir det förstås om Henke gör comeback och börjar spela – vi ger fem gånger pengarna på det. Vi ser det inte alls som otroligt att Henke spelar för Bois under nästa säsong, i alla fall i några matcher.

Kvar i superettan

Och kanske behövs han på plan trots allt, för tittar vi till oddsen så blir ingen uppflyttning till allsvenskan nästa säsong.

– Vi ger sex gånger pengarna på att Landskrona går upp i allsvenskan mot 1.05 på att man blir kvar i superettan, säger Vikman.

FAKTA

Oddsen:

Kommer Henrik Larsson att spela i superettan 2010?

Ja 5.00

Landskronas slutplacering i superettan:

1-3 4.00

4-10 1.40

11-16 4.40

Går Landskrona upp den här säsongen?

Ja 6.00

Nej 1.05

Odds: Expekt