”Inga planer på att stänga”

Betssons VD om varför de överklagar Länsrättens dom om deras spelbutik

SPEL

Spelbolaget Betsson överklagar Länsrättens dom gällande deras spelbutik på Götgatan i Stockholm.

– Trots att Lotteriinspektionen och Länsrätten sitter med dåliga kort väljer de att spela ett högt spel med skattebetalarnas pengar, då staten nu riskerar skadeståndsanspråk, säger Betssons VD Pontus Lindwall.

Foto: minimedia
Betssons VD Pontus Lindwall.

I våras öppnade det utländska spelbolaget Betsson sin spelbutik på Götgatan 37 i Stockholm.

Redan innan öppnandet av butiken så gjorde Lotteriinspektionen en polisanmälan mot bolaget.

Stöd i EU-rätten

Den 7 november i år avslog Länsrätten i Södermanlands län dels Betssons överklagande av Lotteriinspektionens föreläggande, dels en begäran om förhandsavgörande från EG-domstolen.

Betsson anser sig ha stöd för butikssatsningen i EU-rätten, därför har bolaget i dag valt att överklaga domen till Kammarrätten.

”Inga planer att stänga”

– Ett överklagande till kammarrätten är självklart mot bakgrund av rättsläget. Jag anser att sanktionerna mot Betsson är rättsvidriga. Trots att Lotteriinspektionen och Länsrätten sitter med dåliga kort väljer de att spela ett högt spel med skattebetalarnas pengar, då staten nu riskerar skadeståndsanspråk, säger Betssons VD Pontus Lindwall i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Eftersom vi är nöjda med utfallet i butiken har vi inga planer på att stänga ned den. Utöver spelandet som kontinuerligt har ökat under hösten ger butiken oss en möjlighet att möta våra spelare och ge dem en unik service.