Wikegård: ”Det luktar bortaseger i Linköping”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens semifinaler

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I dag: Så slutar match nummer tre i semifinalserierna.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

SKELLEFTEÅ–HV 71

Wikegårds tips: 2.

Odds: 2.45 -4.20-2.35.

Wikegårds kommentar: Det var fantastiskt roligt att se hur Skellefteå reste sig i lördags och besegrade HV efter den inledande förlusten. Saik krigade bättre än i match ett och visade att de verkligen ville vinna. Dock sätter jag ändå ett litet frågetecken för HV 71, det här laget kan bättre. Jag tippar Skellefteå med hjärtat men HV med hjärnan i den här semifinalsserien, även om allt verkligen kan hända här.

I kväll kommer vi få se ett väldigt fokuserat HV som kommer att vara väldigt medvetet om vad Saik kan och inte kan. Det individuella fokuset kommer att vara betydligt högre på HV-spelarna och Skellefteå kommer inte att få några enkla målchanser. Jag tror att det kommer bli tuffare för hemmalaget i den här matchen än det var i match ett och mitt tips är att HV 71 går segrande ur det här slaget efter en mycket jämn drabbning.

LINKÖPING–DJURGÅRDEN

Wikegårds tips: 2.

Odds: 1.90 -4.25-3.25.

Wikegårds kommentar: Linköping var bättre än Djurgården i två perioder, Dif spelade utan fart och aggresivitet. LHC borde ha avgjort den här matchen redan i den andra perioden, framförallt Hlinka och Hlavac hade chansen men i stället bjöds Djurgården in i matchen och fick syre.

Nu tror jag att Djurgården vinner igen. Mårtensson har en dålig ljumske och moralen fick sig en törn av lördagens nederlag. Djurgården spelar med mycket folk och driver upp ett högt tempo och jag tror att det passar Stockholmarna att spela på bortaplan.

Djurgården var grundseriens bästa bortalag, är inte särskilt känsliga för skador utan spelar runt på mycket folk och spelar utan krusiduller just nu. Laget är expert på att göra det obekvämt för sina motståndare och Linköping kommer att få det mycket obekvämt i kväll. Dessutom måste LHC vara effektivare i power play, bara ett PP-mål senast är för lite för Linköping. Det luktar bortaseger i den här semifinalen i kväll.

Alla odds är från Expekt.