Wikegård: ”Han måste bli lite mer förbannad”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens semifinaler

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I dag: Så slutar match nummer fyra i semifinalserierna.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

HV 71–SKELLEFTEÅ

Wikegårds tips: 1.

Odds: 1.55-4.50-4.90.

Wikegårds kommentar: Det finns ännu mer att hämta i HV 71, till exempel har det ett mycket farligt vapen i power play när de får igång det på allvar. Skellefteå kommer absolut inte vika ner sig i Jönköping i kväll men jag svårt att se att Saik skulle lyckas ta en match till i Jönköping.

Det känns som att HV 71 har ännu mer att ge och dessutom inte tänker vika ner sig på hemmaplan. Mitt spel blir därför att HV 71 vinner efter ordinarie matchtid, men jag vill även passa på att dela ut ett stort plus till Hadelöv i Skellefteåmålet, han storspelar i den här matchserien!

DJURGÅRDEN–LINKÖPING

Wikegårds tips: X.

Odds: 2.10-4.10-2.85.

Wikegårds kommentar: Djurgården gjorde ingen dålig match senast men jag tror att laget kommer höja sig ytterligare något snäpp i Stockholm nu och tvinga fram ett kryss. Segern senast betyder mycket för Linköping samtidigt som de äldre i Djurgården måste upp lite till.

Kristofer Ottosson och Marcus Nilson måste åka mer skridskor och Ölvestad måste bli lite mer förbannad. Senast var Cehlin, Brodin och Josefsson bäst i Djurgården och de måste avlastas mer av de äldre gardet. Nu börjar det bli irriterat i matchserien och det tycker jag är härligt, den här bataljen kan bli en riktigt klassiker. Dock tycker jag att Djurgårdspubliken ska hålla sig till att hylla sitt eget lag och inte skrika dumheter mot spelare i motståndarlaget, fansen har mer värdighet än så.

Alla odds är från Expekt.