Wikegård: ”Har en växel till att lägga i”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens semifinaler

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I kväll kan Djurgården och HV 71 bli klart för final. Här är Wikegårds tips.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

HV 71–SKELLEFTEÅ

Wikegårds tips: 1.

Odds: 1.55-4.50-4.90.

Wikegårds kommentar: HV 71 vann i går sin fjärde raka match efter ”sudden” i det här slutspelet och det imponerar! För att kunna vinna i förlängning i ett slutspel krävs erfarenhet och en trygghet i grundspelet som plockas fram i de här lägena.

Den här sviten tyder på att HV har ännu en växel att lägga i och jag tror att Jönköpingslaget gör det i kväll. Jag tror på en komfortabel seger för HV och att det är dags för Skellefteå att plocka fram golfklubborna för den här gången.

DJURGÅRDEN–LINKÖPING

Wikegårds tips: X.

Odds: 1.95-4.25-3.10.

Wikegårds kommentar: Jag såg gårdagens match på plats i Globen och Linköpings oförmåga att göra mål var påtaglig. Men Wesslaus vilt kämpande insats i Djurgårdens mål ska inte på något sätt föringas. Han var utan tvekan Djurgårdens bästa spelare och gjorde skillnaden mellan vinst och förlust.

Efter total LHC-dominans i den första perioden försökte Djurgården komma in i matchen genom att börja grisa, men även den andra perioden gick till LHC.

I period tre kom Djurgården upp i lite längre anfall inför ett fantastiskt publiktryck, men det var återigen Linköping som hade de vassaste lägena. I förlängningen såg LHC trötta ut och Djurgården kom upp och lyckades avgöra. Sett över de första 60 minuterna var det en orättvis seger men baserat på spelet i ”sudden” förtjänade Djurgården segern.

I kväll tror jag att vi får se en precis lika jämn fajt med den skillnaden att jag tror att Tony Mårtensson lirar trots magsjuka. Linköpings chans hänger på att de får upp målproduktionen, men jag tror att vi får se ännu ett kryss i Globen.

Alla odds är från Expekt.