Oddsens negativa svar: ”Henke” missar slutspel

Spelbolag: ”Våra odds säger att det är slutspelat”

Foto: ap
missar slutspelet Henrik Lundqvist och hans New York Rangers har allt i egna händer inför de två sista matcherna i NHL:s grundserie, men missar Stanley Cup-slutspelet enligt ett spelbolag.
SPEL

Henrik Lundqvist och hans New York Rangers har allt i egna händer.

Men oddsen säger att laget missar Stanley Cup-slutspelet.

– De slår ur underläge, menar spelbolaget Expekt.

Det kan knappast bli mer rafflande i NHL:s Eastern Conference.

New York Rangers och Philadelphia Flyers gör upp om den åttonde och sista slutspelsplatsen med två matcher kvar att spela. Och lagen möter varandra – i båda matcherna. Flyers har ett försprång på två poäng.

Första mötet sker i natt för Henrik Lundqvist och hans Rangers, men tyvärr så blir det inget slutspel för storstadslaget – i alla fall inte enligt spelbolaget Expekt.

Måste vinna

– Rangers slår ur underläge, våra odds säger att det är slutspelat i NHL för ”Henke” Lundqvist efter helgens matcher, säger presschefen Dan Vikman.

Det handlar om enkel matematik för Rangers del när NHL:s grundserie går in på sluttampen i helgen:

Vinner Rangers de båda matcherna mot Philadelphia Flyers, varav minst en under ordinare tid, så säkras slutspelsplatsen.

Vad talar för Rangers?

– Formen är bra och Rangers har en bättre målvakt i Henrik Lundqvist vilket kan spela en avgörande roll. Flyers har ju enorma målvaktsproblem med båda ordinarie målvakterna, ettan Ray Emery och Michael Leighton, skadade sedan en tid. Tredjemålvakten Brian Boucher är inte särskilt vass. Johan Backlund är fyra men är aktuell som andremålvakt nu.

Flyers då?

– Man har helt enkelt bättre utespelare än Rangers och dessutom chansen att fixa detta över två matcher med sista matchen hemma. Dessutom kan nyckelcentern Jeff Carter eventuellt komma tillbaka efter sin fraktur. Han ska testas under fredagen och Flyers kommer nog att göra allt för att han ska spela med tanke på matchernas vikt.

FAKTA

Här är oddsen:

Når New York Rangers NHL-slutspelet?

Ja: 3.20. Nej: 1.30.

Odds från Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM