Wikegård: ”HV har spelat passivt under slutspelet”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens final

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I kväll spelas final ett mellan Djurgpården och HV 71. Här är Wikegårds tips.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

DJURGÅRDEN–HV 71

Wikegårds tips: 1.

Odds: 2.25.

Wikegårds kommentar: Jag rankade Djurgården som femma innan grundserien – och då tog jag ändå i. Jag tyckte de underpresterade förra säsongen på grund av skador, men trodde aldrig laget skulle nå finalen 2010.

Förklaringen?

Efter två månader kände jag att Djurgården var riktigt bra, i kombination med att lag som Modo, Färjestad, Frölunda och Linköping inte var lika starka som väntat; den undre halvan har varit bättre i elitserien 2009/2010, men toppen har varit sämre.  

HV har på papperet det bästa laget spelare för spelare. Voutilainen, Davidsson och Thörnberg är spelare med kapacitet och innehar nycklarna för HV. Om laget spelar på sitt max är man bättre än Djurgården, men frågan är om man är beredd att betala priset? Jag tycker att HV har spelat ganska passivt i slutspelet, och släpper man in detta för mycket i systemet får man stora problem med Djurgården.  

HV:s power play måste också upp till samma nivå som under dess bästa stunder i grundserien, det har svajat under slutspelet. Jag tror att detta går över sju matcher, och att det blir stenhårt.

Första matchen tror jag Djurgården vinner efter en stenhård kamp. Det kan bli en uddamålsseger, men Djurgården är extremt svårslaget på ett kokande Hovet.

Odds från Expekt.