Wikegård: ”De hade problem med tempot”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar dagens final

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

Klockan 16.00 spelas final två mellan HV 71 och Djurgården. Här är Wikegårds tips.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

HV 71–DJURGÅRDEN

Wikegårds tips: 1.

Odds: 2.00-4.15-3.05.

Wikegårds kommentar: Först och främst måste jag hylla publiken i den första finalmatchen – vilken stämning på Hovet! Mitt andra stora intryck är att jag är besviken på HV 71, som var tunna i den första finalmatchen. Här har man gått och förväntat sig en riktigt sammandrabbning mellan Sveriges, just nu, två bästa hockeylag som står upp och smäller ihop redan i mittzon. I stället fick vi se ett tunt HV som inte alls stod upp i två perioder. Djurgården spelade däremot som väntat rakt, hårt och enkelt över hela banan. Och det syntes redan från första nedsläpp att Djurgården var där för att bjuda till och lira hockey.

I HV hade backparet med Torp och Almqvist stora problem med tempot och splittrades även efter halva matchen. Det är två lovande killar med framtiden för sig men de fick problem när Djurgården satte hög press på dem. Davidsson försökte men killar som Thörnberg, Ledin och Laine måste synas mer.

Stefan Liv gjorde några riktigt bra räddningar i andra perioden men 1–3-målet släpper han in för lätt. HV:s stora problem var dock att laget inte var med från start, de var inte förberedda på tempot i finalserien efter att ha spelat i lägre fart under serierna mot Timrå och Skellefteå och det får Janne Karlsson ta på sig. Det är hans uppgift som coach att förbereda laget på vad som komma skall och uppenbarligen hade han misslyckats med det.

Trots HV:s bleka insats i torsdags så tror jag på hemmaseger i dagens match i Kinnarps Arena. HV spottade upp sig i tredjeperioden senast och visade den aggressivitet som krävs, de spelade mer fysiskt och matchen blev genast lite elakare. Inramningen på Hovet gjorde att Djurgården kändes väldigt starka men det kan svänga fort. Jag förväntar mig att Jönköpingspubliken bär fram sitt lag på samma sätt som Stockholmspubliken gjorde och att HV visar upp ett helt annat spel.

HV 71 är möjligtvis lite kantstötta men de kommer snäppa upp sig nu och spela fysiskt med hög press och det kommer bli tufft för Djurgården att få smaka på sin egen medicin. Wesslau är ett orosmoment för Dif efter att Thörnberg ramlat på hans ben och sannolikt orsakat en knäskada, det är i alla fall min bedömning. Men en eventuell frånvaro av Wesslau är inte skillnaden mellan vinst och förlust för Djurgården, även om han har varit fenomenal under slutspelet. Ridderwall är en kompetent målvakt och han kommer att vara supermotiverad om han får spela i dag.

Odds från Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM