Wikegård: ”Liten fördel Djurgården”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens final

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I kväll spelas final tre mellan Djurgården och HV 71. Här är Wikegårds tips.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

DJURGÅRDEN–HV 71

Wikegårds tips: 1.

Odds: 2.15-4.15-2.75.

Wikegårds kommentar: Jag läser om Hardys trippelattack och jag håller med Hardy på samtliga punkter. Men framförallt gillar jag att det börjar bli finalspel på allvar nu med ”vi mot dem” atmosfär, irritation och tränarattacker.

Djurgården vann den mentala matchen i lördags, HV lyckades inte skaka av sig Djurgården även om de vann. Johan Davidsson är en fantastisk hockeyspelare men lägger sig lite väl enkelt ibland. Han har ständig bevakning och ibland känner han väl att han måste hjälpa till lite och förstärka för att få domarna att se ryggsäckarna. Så gör många andra bra hockeyspelare också så jag behöver inte såga Davidsson men Hardy har rätt i det han säger, men framförallt gör han rätt i att säga det för att sätta press på Janne Karlsson och domarna.

Sen ska inte Djurgården kasta sten i glashus för Andreas Holmqvist la sig väldigt lätt i första finalmatchen och ”Fimpen” har en förmåga att ramla lätt. Gällande överkörningarna av Djurgårdens målvakter så ”ramlade” HV väldigt lätt över Wesslau i den första matchen och i lördags försökte ”Liket” definitivt inte stanna utan körde rakt in i Ridderwall. Dels anser jag att målvakterna måste få spela mer fysiskt, de måste få sätta upp klubba och stöt för att skydda sig i de lägena och dels måste Djurgårdens försvar se till att det gör väldigt ont om man kör på lagets målvakt. Djurgårdsbackarna måste stå upp bättre!

De två första matcherna har varit jämna och den tredje blir inget undantag. Båda lagen har visat att de kan komma tillbaka ur underlägen och jag älskar att den här finalserien är precis så jämn och intensiv som alla förutspådde.

Den stora frågan för HV inför kvällens match är om deras backar är redo för att möta Djurgårdens forwards djupt ner i egen zon den här gången när Dif blåser på med sin hårda forecheckinig. För Dif handlar mycket av snacket om Wesslau och hans skada. Efter fyra vilodagar och intensiv behandling från Djurgårdens duktiga läkarteam tror jag att Wesslau är tillbaka i kassen i kväll.

Nästan alla spelare i båda lagen har någon form av skada så här sent på säsongen men killarna vet att det bara är att bita ihop och köra som gäller nu. I lördags lirade Djurgården Falk mycket i power play i stället för Andreas Holmqvist och det är fegt coachat tycker jag,

Dif måste våga gå mer offensivt i de lägena. För HV har Liv sett okej ut men måste höja sig några snäpp till. Han har sett lite gles ut och måste bli mer kompakt i sitt spel. Just nu tycker jag att Djurgården har ett litet övertag på målvaktssidan. Totalt sett tycker jag också att det är en liten fördel för Djurgården inför kvällens match och jag tror att Dif vinner efter ännu en snortajt match.

Odds från Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM