Vad har hänt med 82 miljonersvinnaren?

Svenska Spel: ”Kan vara strandsatt någonstans på grund av askmolnet”

SPEL

82 miljonersvinnaren från i lördags är fortfarande spårlöst försvunnen.

Nu spekulerar Svenska Spel i vad som kan ha hänt.

– Vinnaren kan vara strandsatt någonstans på grund av askmolnet, säger Theres Lakso, pr-ansvarig på Svenska Spel till Aftonbladet.

I lördags slog Drömvinsten ut igen i Sverige.

Den här gången var det en spelare, som lämnat in sitt Lottospel med Joker i Svärtinge-kiosken utanför Norrköping, som vann 82 miljoner kronor.

Vinnaren saknade spelkort vilket gör att han eller hon fortfarande är spårlöst borta.

”Det är spännande”

Svenska Spel vädjar till vinnaren att hålla hårt i sitt spelkvitto, som är det enda beviset att han eller hon har vunnit 82 miljoner. Spelbolaget spekulerar nu också i vad som kan ha hänt.

– En tanke som har slagit oss är att vinnaren kan vara strandsatt någonstans på grund av askmolnet, säger Theres Lakso, pr-ansvarig på Svenska Spel.

Är ni oroliga för att vinnaren tappat sitt spelkvitto?

– Nej inte ännu, det har gått för kort tid. Men det är spännande, vi vill ju verkligen komma i kontakt med vinnaren och säga grattis och dela ut pengarna.

”Smånervöst”

Det enda som Svenska Spel vet är att vinnaren satsade 58 kronor och vann 82 miljoner kronor, samt i vilken spelbutik det var. Nu finkammar de hela landet.

– Vinnaren behöver inte vara från Norrköping. Det kan vara någon som varit på genomresa bara. Just nu uppmanar vi hela Sverige att rätta sina Lottorader, säger Theres Lakso.

Om Theres Lakso är lugn, så är Svenska Spels vinnarambassadör mer orolig.

– Det är smånervöst. Det jag undrar är hur man fortfarande vågar spela utan spelkortet. Vi hade tre miljonvinnare i helgen, och ingen har använt spelkort, säger Pierre Jonsson.

FAKTA

Titta, här är raden som gav 82 miljoner kronor:

Lotto 2: 3, 5, 11, 13, 17, 24, 25.

Joker: 5, 8, 6, 6, 7, 8, 6.

Källa: svenskaspel.se