Wikegård: ”Gjorde en av sina sämre matcher”

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens final

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I kväll spelas final fyra mellan HV 71 och Djurgården. Här är Wikegårds tips.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

HV 71–DJURGÅRDEN

Wikegårds tips: 1.

Odds: 1.95-4.00-3.25.

Wikegårds kommentar: Det var ett ställningskrig i måndags men om något lag förtjänade att vinna så var det HV 71. HV skapade lite mer, de vann några fler närkamper och var lite hetare än Djurgården. Dif har ett sätt de spelar hockey på i år och om inte laget kommer upp i full energi så fungerar inte det spelsättet fullt ut. Det är 13 000 på läktaren i Globen och eldar på laget men trots det gör Djurgården en av sina sämre matcher i slutspelet.

Forecheckingen var inte tillräckligt intensiv och HV-backarna fick lite för mycket tid på, Dif spelade helt enkelt inte tillräckligt aggressivt och gör de inte det så är HV tillräckligt skickliga för att hitta motdrag och vinna. Jag imponerades av HV, Liv gjorde en bra match i kassen även om Wesslau var snäppet bättre, förstafemman i HV 71 klev fram och visade vägen samtidigt som de unga även var bra nu när Durgården satte lite mindre press på dem och gav dem mer tid. Johan Davidsson gjorde sin bästa match i slutspelet tycker jag och Janne Niinimaa, som annars inte är en av mina personliga favoriter, skall egentligen spela tredjefiolen bakom Puistola och Petrasek men har nu klivit fram som HV:s bästa back.

Inför kvällens match skulle jag säga att det är ungefär 55/45 i HV:s favör men att vi kommer att få se ännu en gastkramande tillställning där små marginaler kommer att vara avgörande.

Ska Djurgården nypa en match i Jönköping måste de upp i energi och få igång sitt power play. Just nu är spelet i numerärt överläge allt för omständigt och kanske behöver de flytta om lite i laget för att få igång alla.

Jag tycker också att ”Fimpen” Eklund måste få lira, han är en energispelare som behövs just nu och Ölvestad måste upp i tempo. Janne Karlsson har matchat sitt lag lite hårdare och det är ingen tillfällighet att det var förstafemman i Jönköpingslaget som avgjorde både match två och tre i förlängningen. Hardy sa inför finalserien att det är laget med mest energi som kommer att vinna och det är precis vad det handlar om i kväll – det är laget som spelar aggressivast och vill mest som vinner kvällens drabbning!

Odds från Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM