Wikegård: Lägger 70 procent av sin energi på att gnälla

Expekts hockeyexpert tippar hela slutspelet – så slutar kvällens final

SPEL

Spelbolaget Expekts tipsexpert Niklas Wikegård vet hur det är att vara i ett slutspel.

Han var det med Djurgården åren 2000 till 2005.

Under hela SM-slutspelet kommer han att tippa match för match.

I kväll spelas final fem mellan HV 71 och Djurgården. Det står 2–2 i matcher.

Här är Wikegårds tips.

Foto: bildbyrån
Niklas Wikegård.

HV 71–DJURGÅRDEN

Wikegårds tips: 1.

Odds: 1.85-4.15-3.45.

Wikegårds kommentar: Djurgårdens historik som en vinnande förening och flest SM-guld i hockey-Sverige hjälper dem just nu. Klubben är van vid att vinna och alla i organisationen runt om laget vet hur det känns att vinna, det sitter i väggarna även om det var några år sedan senaste guldet.

Historiken gör att Djurgården inte viker ner sig i det här läget även om laget inte imponerade i går. Över de första 60 minuterna hade de knappt några farliga lägen, ingen skymde Liv och HV-backarna sattes inte under någon hård press. HV 71 var betydligt rappare och spelade rakare och styrde matchen, men Wesslau höll kvar stockholmarna kvar i matchen.

I förlängningen hade Djurgården inte heller någon farlig målchans innan målet kom utan stal den här vinsten från HV. HV 71 såg däremot homogena ut och betydligt piggare men lägger lite för mycket energi på att gnälla på domarna. En sån spelare som Laine lägger 70 procent av sin energi på att gnälla, blänga och gestikulera mot domarna. Dock är domarna väldigt ojämna och håller tyvärr inte finalnivå. 

I kväll ska det mycket till om HV förlorar igen på hemmaplan. Tre raka matcher har gått till förlängning men i kväll avgör HV efter full tid. De spelar enklare och jobbar hårdare just nu. Djurgården förändrade i femmorna senast och det gav lite effekt men laget måste höja sig ytterligare, de måste fullfölja i varje närkamp och ta fram hornen i pannan om de ska sno en match till i Jönköping!

Odds från Expekt.

ARTIKELN HANDLAR OM