Nattsvart, Liverpool

Långt från ligatiteln – missar även CL-spel enligt spelbolag: ”Är borta”

Foto: ap
nytt fiasko Steven Gerrard och hans Liverpool kommer inte ens att få spela Champions League till hösten, enligt ett spelbolags odds.
SPEL

Liverpool skulle på allvar ta upp jakten om Premier League-titeln den här säsongen. Så blev det inte.

Nu har till och med spelbolaget Expekt och dess odds givit upp hoppet om spel i Champions League för storklubben.

– De är i praktiken borta, säger presschefen Dan Vikman på spelbolaget.

Senast Liverpool vann ligan i England var 1990. Då hette det inte ens Premier League.

I fjol var laget nära. Liverpool slutade bara fyra poäng efter mästarna Manchester United och inför den här säsongen gick gamla storspelare som spelat i klubben, bland annat Kenny Dalglish och Ian Rush, ut och sa att detta skulle bli Liverpools år.

Kan missa Europa League

Mer fel än så kunde inte de gamla Anfield-hjältarna få. När bara tre omgångar återstår av Premier League så är inte ens klubben i närheten av titeln, och enligt oddsen hos spelbolaget Expekt blir det inte ens Champions League-spel till hösten.

– De är i praktiken borta, vi ger 21 gånger pengarna på att de tar fjärdeplatsen. De har visserligen börjat vinna, men Tottenham har tagit i alla fall tre poäng mer än vad många hade väntat sig i matcherna mot Arsenal och Chelsea, och samtidigt har Aston Villa vaknat till.

– Nej, Liverpool kommer inte att nå Champions League utan måste koncentrera sig på att nå Europa League och även där blir det knallhårt, säger spelbolagets presschef Dan Vikman.

”Seriens starkaste lag”

Favoriter att ta den åtrovärda fjärdeplatsen, som ger Champions League-spel, bakom giganterna Chelsea, Manchester United och Arsenal är Tottenham.

– Det som talar för Tottenham är helt enkelt att man verkar vara seriens starkaste lag i dagsläget och man kommer säkert att orskaka guldjagande Manchester United stora problem i helgen.

– Manchester City har fördel i att ha hemmatcherna kvar mot både Aston Villa och Tottenham och har precis som ”Spurs” avgörandet i egna händer. Dessutom möter City närmast ett Arsenal som nu är borta från guldstriden, avslutar Vikman.

DISKUTERA: Hur slutar ligorna? Tyck till HÄR!

FAKTA

SÅ SÄGER ODDSEN:

Vilket lag slutar fyra i Premier League?

Tottenham: 1.83

Manchester City: 2.30

Aston Villa: 10.00

Liverpool: 21.00

Vilka vinner superligorna?

PREMIER LEAGUE:

Chelsea: 1.53

Manchester United: 2.50

LA LIGA:

Barcelona: 1.30

Real Madrid: 3.00

SERIE A:

Roma: 1.80

Inter: 1.95

BUNDESLIGA:

Bayern München: 1.10

Schalke 04: 5.00

LIGUE 1:

Marseille: 1.08

Auxerre: 11.00

Bordeaux: 26.00

Lyon: 29.00

Montpellier: 67.00

Lille: 67.00

Odds från Expekt.