Vann 126 miljoner – skulle mördas av sin egen pappa

”Miljonerna har gjort honom till en girig man”

SPEL

Den 32-årige sonen vann 126 miljoner kronor på Lotto 2006.

Nu är hans 60-årige far och äldre bror gripna av polis – misstänkta för att ha försökt mörda vinnaren med hjälp av lönnmördare.

– Han var den ärligaste mannen i världen, min pappa. Nu säger de att han försökte döda mig, det är helt otroligt, säger sonen.

2006 verkade allting vara frid och fröjd hos familjen Barros i den brasilianska staden Cuiabá.

En av pappa Franciscos söner, Fábio de Barros, vann supervinsten på lotteriet Mega-Sena. Han vann 16 miljoner dollar (cirka 126 miljoner kronor) uppger nyhetsbyrån Reuters. Då började även problemen för far och son.

Greps förra veckan

En rättslig strid inleddes efter att pappan, som varit högt uppsatt inom näringslivet i staden, vägrade lämna tillbaka de vinstpengar som sonen hade förvarat på sin fars konto.

I onsdags förra veckan greps pappan och Fabios äldre bror för att ha försökt att mörda honom med hjälp av två lönnmördare enligt nyhetsbyrån. Enligt lokala medier i Cuiabá avslöjades komplotten via avlyssning av de inhyrda mördarnas telefoner.

”En girig man”

– Han var den ärligaste mannen i världen, min pappa. När han inte gav tillbaka pengarna kunde ingen tro det. Nu säger de att han försökte döda mig, det är helt otroligt. Miljonerna har gjort honom till en girig man, säger Fábio de Barros till den brasilianska tidningen O Globo.

Efter händelsen meddelar samma tidning att Fabio bestämt sig för att aldrig mera lämna sitt hem utan varken livvakter eller skottsäker bil.