Hemlige miljonvinnaren hittad – efter 2 månader

Svensken fick chock-beskedet när han skulle förnya sina lottorader: ”Tillvaron känns härlig”

SPEL

I nästan två månader var den svenske spelaren mångmiljonär – utan att veta om det.

Spelaren skulle förnya sin lottorad i går då han fick det oväntade beskedet.

– Ombudet talade om att vi vunnit minst 10 000 kronor och att vi skulle ta kontakt med er eller banken, säger den chockade vinnaren till Svenska Spel.

Foto: svenska spel
”känns otroligt skönt” Svenska Spels Pierre Jonsson känner lättnad efter att ha fått tag i vinnaren.

Det var lördagen den 17 april 2010 som raden 8, 15, 17, 19, 22, 29, 30 drogs.

Klart var att en ensam vinnare hade kammat hem 2 278 558 kronor. Det Svenska Spel även visste var att spelet hade lämnats in på Maxi Ica Stormarknad Flygstaden i Halmstad.

Ett problem fanns dock. De hade ingen aning om vem som hade vunnit miljonerna eftersom spelaren saknade spelkort, som registrerar alla kunder som spelar.

Kört samma nummer

Men så i går fick vinnaren sitt chockbesked när han skulle förnya sitt tioveckors-lotto.

– Vi skulle bara förnya vårt spel och då talade ombudet om att vi vunnit minst 10 000 kronor och att vi skulle ta kontakt med er eller banken. Vi har spekulerat i att det kanske skulle vara lite mer än 10 000, kanske 15 000, men nu visar det sig att vi vunnit över två miljoner, sa vinnaren till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson när han ringde för att gratulera.

Vinnaren fortsatte:

– Vi har kört med samma nummer i flera år och alltid lämnat in tio veckor i taget. Men vi har också alltid sagt att det blir inte vi som vinner de stora summorna, men är vi inte med har vi inte heller någon chans. Man fattar det inte riktigt, utan måste smälta det här i lugn och ro.

”Köper en ny bil”

Och trots att vinnaren varit helt ovetandes om sin miljonvinst så finns det ändå en önskelista på saker som ska göras för pengarna.

– Vi har en resa, renovering och en ny bil på vår önskelista och nu kan vi få allt på en gång. Otroligt vad tillvaron känns härlig just nu, avslutar vinnaren som i övrigt önskar vara anonym.

Hos Svenska Spel känner man just nu lättnad över att äntligen fått veta vem vinnaren är.

– Det känns otroligt roligt och skönt. Vi trodde nästan att han hade tappat bort spelkvittot, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.