Glenn: ”Därför kommer Svennis att lyckas i VM”

Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar VM: Idag: Grupp G & Grupp H

Foto: afp
går vidare Glenn Strömberg tror att hans före detta tränare Sven-Göran Eriksson kommer ta Elfenbenskusten vidare från gruppen.
SPEL

Vilka går vidare från respektive grupp i fotbolls-VM?

På den frågan kommer Expekts tipsexpert, Glenn Strömberg, att svara i sina VM-tips.

I dag: Strömbergs tips och kommentarer på grupp G respektive grupp H.

Grupp G (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Brasilien 1.60

2) Elfenbenskusten 4.30

3) Portugal 4.10

4) Nordkorea 151.00

De går vidare: Brasilien och Elfenbenskusten.

Strömbergs bästa spel: Elfenbenskusten går vidare. Odds: 1.80.

Strömberg om lagen:

BRASILIEN: Har det mesta på plats. Rutin och erfarenhet, bra teknik och organisation och med Dunga som förbundskapten är man lite mer europeisk i spelet och rätt småfula i försvarsspelet. Vi ska dock vara vakna vad gäller ett par saker kring Brasilien. Kaká har inte gjort en bra säsong i Real Madrid, och Melo, som alltid varit defensiv mittfältare i landslaget, har haft en hemsk säsong i Juventus. Om inte de är hundraprocentiga, då finns det ingen guldglans i Brasilien. Och finns det någon skyttekung? Känns lite osäkert.

ELFENBENSKUSTEN: Sven-Göran Eriksson har ett ruskigt intressant lag i Elfenbenkusten. Man har en offensiv av högsta världsklass med Drogba och Kalou i spetsen. En skön utmaning för Svennis att få dem att hålla ihop och vara koncenterade utan bråk. Det brukar Svennis kunna fixa mästerligt. Känns som att spelarna tror på detta, att lirarna tillsammans ska bli ett lag. Varning för Drogba & Co!

PORTUGAL: Är ett lag med lika fin teknik som brassarna, och en mängd bra spelare, som gillar att ha mycket bollinehav. Har det mesta, men man spelar runt-runt-runt-runt och har enorma problem att göra mål. Det är en gammal sjuka i Portugal. Ska Ronaldo spela på topp rentav?

NORDKOREA: Spelade i VM senast 1966 och är tillbaka nu. Ett stängt land och ett stängt lag defensivt, tror man släppte in sju mål på 16 matcher i kvalet. Man försvarar sig bra men har ingen rutin alls. Det räcker inte i den här hemska konkurrensen. Men kul att Nordkorea är med!

Grupp H (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Spanien 1.25

2) Chile 5.50

3) Schweiz 10.00

4) Honduras 41.00

De går vidare: Spanien och Chile.

Strömbergs bästa spel: Rätt placering, 1. Spanien. 2. Chile. Odds: 2.05.

Strömberg om lagen:

SPANIEN: Går inte att ta sig förbi i gruppen, en av VM:s stora favoriter. Vann ju alla tio matcherna i kvalet och öste in mål. Xavi och Iniesta har varit skadedrabbade men är tillbaka. Både Villa och Torres kan göra sex-sjul mål och man klarar tuffa matcher även med bara en av dem. Ett ruskigt bra lag kort och gott.

CHILE: Har Bielsa som förbundskapten och det innebär organisation. Men det här är också ett bra, offensivt lag, mycket bättre än vad folk tror. Inte alls lika fega som Paraguay. Försvarsspelet och fasta situationer ett minus. Suazo, med tio mål i kvalet, har ett vasst skott, och Udineses ”El Niño Maravilla”, Alexis Sanchez, är ett kvicksilver. Plus Fernandez i Sporting. Ett intressant Chile!

SCHWEIZ: Har en bra tränare och har några bra spelare, men det sprakar inte om det direkt. Man tycker själva att man har en bra chans att ta andraplatsen men jag är tveksam.

HONDURAS: Har ett bra försvar, släppte in minst mål i kvalet, och det är ett fysiskt starkt lag. Men mer? Nej. Har några proffs i Europa, som Palacios i Tottenham. Ikonen Pavon är 37 nu och frågan är hur han kommer att klara sig? Får det tufft i gruppen.

Alla odds från Expekt.