”Finns ingen stjärnglans runt det danska laget”

Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar VM: Idag: Grupp E & Grupp F

Foto: bildbyrån
tror inte på danmark Tipsexperten Glenn Strömberg tror att Holland och Kamerun tar sig vidare på bekostnad av Danmark.
SPEL

Vilka går vidare från respektive grupp i fotbolls-VM?

På den frågan kommer Expekts tipsexpert, Glenn Strömberg, att svara i sina VM-tips.

I dag: Strömbergs tips och kommentarer på grupp E respektive grupp F.

Grupp E (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Holland 1.65

2) Kamerun 4.20

3) Japan 15.00

4) Danmark 5.50

De går vidare: Holland och Kamerun.

Strömbergs bästa spel: Kamerun går vidare. Odds: 1.80.

Strömbergs kommentar om lagen:

HOLLAND: Är favorit i gruppen. Vann sin enkla kvalgrupp enkelt och stabilt. Enormt bra offensiv med Robben (osäker till start), van Persie och Sneijder. Verkar fungera mycket bra med van Maarwijk vid rodret. Inte riktigt hittat rätt uppställning i backlinjen, men känns intressanta. Största problemet: vansinnigt skadebenägna stjärnor. Hur ser det ut under VM?

KAMERUN: Leds av Le Guen och han har skapat harmoni och ordning i laget. Jag tror de är på rätt väg med honom. Ganska bra mittfält, sen hänger mycket på Eto'o framåt. Stort plus i keepern Kameni, Afrikas bäste. Bra chans att gå vidare, men känns svårbedömt sedan.

DANMARK: Vann överraskande sin grupp före Portugal. Det är ett hårt och bra jobbande lag, en mix av syd-Europa och det nordiska, med bra kantspel, man krosspassar och rör sig bra. Det finns dock ingen riktig stjärnglans runt laget. Danmark blir svårt att slå men saknar spetskompetens för att lyckas framåt.

JAPAN: Har stora förhoppningar om att gå vidare, men jag tror inte på det. Nakamura har inte spelat så mycket och den enda av deras stjärnor jag gillat den här säsongen är Honda, en driven, kreativ spelare. Stor löpvilja i laget men man saknar en Yamaha. Stora akilleshälen är spelet i straffområdet både framåt och bakåt. Japan är kanske det bäst organiserade laget i gruppen men man kommer att få svårt att vinna matcher.

Grupp F (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Italien 1.44

2) Paraguay 3.95

3) Slovakien 6.75

4) Nya Zeeland 81.00

De går vidare: Italien och Paraguay.

Strömbergs bästa spel: Paraguay slutar tvåa i gruppen. Odds: 2.25.

Strömbergs kommentar om lagen:

ITALIEN: Har en drömlottning och ska vinna gruppen. Man försvarar mästartiteln och det här laget känner alltid inom sig att man gå långt. Enorm rutin i laget och man har som vanligt en grym defensiv. Laget har stjärnor, men de är inte riktigt på samma nivå som för ett par år sedan, som Cannavaro, Pirlo och Gattuso. Italien har alltid haft en målskytt, men frågan är om man har det nu? Hoppet står till Gilardino om han hamnar i ett stim. Jag hoppas att Italien satsar på di Natale.

PARAGUAY: Gjorde ett jättekval i Sydamerika och blev trea i gruppen. Man spelar väldigt taktiskt och strategiskt. Det här är Sydamerikas Grekland och man lever på defensiven och organisationen som gör att de passar bäst mot bättre lag.

SLOVAKIEN: VM-debutanten Slovakien slåss med Paraguay om andraplatsen. De har en ganska väloljad defensiv, Weiss är mycket respekterad som tränare och man har överlag ett bra kollektiv. Alla spelarna återfinns runtom i Europa och spelarna är skickliga, men Hamsik sticker ut mest, den kreativa mittfältaren i Napoli. En favorit.

NYA ZEELAND: Är inte vassa nog för att konkurrera. De räcker helt enkelt inte till. Man får försöka skapa något på fasta situationer med sin styrka och längd. Slätstruket.

Alla odds från Expekt.

På onsdag presenteras Strömbergs tips för grupp G respektive grupp HSportbladet Spel.