”Det måste England göra för att lyckas”

Expekts tipsexpert Glenn Strömberg tippar VM: Idag: Grupp C & Grupp D

Foto: ap
går vidare Glenn Strömberg tippar att England får sällskap av Slovenien i åttondelsfinalen.
SPEL

Vilka går vidare från respektive grupp i fotbolls-VM?

På den frågan kommer Expekts tipsexpert, Glenn Strömberg, att svara i sina VM-tips.

I dag: Strömbergs tips och kommentarer på grupp C respektive grupp D.

Grupp C (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) England 1.30

2) Slovenien 13.00

3) USA 5.25

4) Algeriet 17.00

De går vidare: England och Slovenien.

Strömbergs bästa spel: England och Slovenien slutar topp-2. Odds: 3.65.

Strömberg om lagen:

ENGLAND: Har en bra Capello-profil i truppen och i spelet. Den strikte italienaren ser till att det är ordning och reda på och utanför plan. En del spelare anar att detta är sista chansen att göra något stort. Inga frågetecken? Jo. Rooney måste leverera fem-sex mål. Finns ingen plan B annars. En del skador ställer till det i slutet av säsongen. England måste hålla tummarna för att inga nyckelspelare skadas, med Rooney i spetsen.

SLOVENIEN: Slog ut Ryssland i play off och det säger allt. Man har en ruskigt bra defensiv och släppte in minst mål i kvalet av alla lag. Offensiven är problemet. Litar på Nokavovic.

USA: Är väl det lag som spelar mest klassiskt 4-4-2. Fajtas bra, men jag tror mindre på dem denna gång. Man saknar strikers.

ALGERIET: Tog sig vidare via en bragdinsats i omspelet mot Egypten. Ett ungt lag som verkar stå upp bra trots allt. Trivs inte på bortaplan och slår ur underläge.

Grupp D (Strömbergs tips och gruppvinnarodds)

1) Tyskland 1.80

2) Serbien 4.00

3) Australien 9.25

4) Ghana 5.30

De går vidare: Tyskland och Serbien.

Strömbergs bästa spel: Serbien slutar tvåa i gruppen. Odds: 3.15.

Strömberg om lagen:

TYSKLAND: Är alltid starkt i stora slutspel. Ett av fem lag som var obesegrat i kvalet. Tuffa och löpstarka, med snabba omställningar. Ballacks skada tror jag inte betyder så mycket i år. Han är inte lika bra som förr. Schweinsteiger ny kapten. Har flera nya unga spelare. Går långt igen.

SERBIEN: Har en ramstark defensiv och är starkt på fasta situationer. Vidic och Ivanovic kuggar därbak. Vann gruppen före Frankrike. Zigic framåt är upp och ned men gör Serbien mål blir de väldigt farliga.

AUSTRALIEN: Gjorde ett bra VM sist och kvalade in stabilt denna gång. Förbundskaptenen Pim Verbeek har spelarna med sig. Går inte att räkna bort med sitt homogena lag, men spelet går lite långsamt och är lite lättläst.

GHANA: Har ett väldigt bra mittfält, i toppklass, men det känns som att det är lite Mexiko över Ghana. Vem ska göra målen? Jag vet inte. Får det svårt.

Alla odds från Expekt.

På måndag presenteras Strömbergs tips för grupp E respektive grupp FSportbladet Spel.

ARTIKELN HANDLAR OM