”En avgörande match”

SPELENKÄT: Spelbolagen svarar på TRE HETA VM-frågor – VARJE DAG

Foto: ap
SPEL

Sportbladet Spel tänker hjälpa dig att vinna pengar på VM-festen i Sydafrika.

Varje dag kommer spelbolagens experter att svara på tre heta frågor som ska hjälpa dig att satsa dina pengar rätt.

Så tror experterna om dagens tre matcher:

SPORTBLADET SPELS FRÅGOR:

1) Hur slutar matchen?

2) Vem gör målen i matchen?

3) Vad är det bästa spelet enligt er på matchen?

Match 1, 13.30: Nya Zeeland Slovakien:

Andreas Slätt, marknadschef, Unibet:

1) – Den slutar 0-3.

2) – Ett mål av Jendrisek och två av Stoch.

3) – Nya Zeeland har gjort en bedrift att ta sig till VM. MEN truppen är svag och träningsmatcherna inför VM bekräftar det. Ha koll på Celtics Chris Killen; en intressant spelare. Slovakien skall ha en toppchans att vinna sin premiärmatch. Hamsik har varit enorm i Napoli i år och skall bli kul att se. Även Jendrisek har varit lyckosam i klubblaget. Nej; Slovakien bara vinner denna match.

Henrik Lengstedt, marknadschef, Nordicbet:

1) – Nya Zeeländarna får ursäkta, men i sin första match mot Slovakien kommer man inte att ha skuggan av en chans. Allt talar för en promenadseger, och våra spelare håller med.

2) – Självklara nummer 9 i Slovakien, Stanislav Sestak är mannen som ska göra målen. För Nya Zeeland så håller våra spelare Chris Killen som favorit att göra mål.

3) – Bästa spelet, är att Slovakien vinner båda halvlekarna, till 3.55 gånger pengarna.

Dan Vikman, presschef, Expekt:

1) – Nya Zeeland är VM:s svagaste lag och kommer att åka hem med noll poäng. Jag tippar 2-0 till Slovakien som har både den snabbhet och teknik som Nya Zeeland saknar även om de inte heller kommer att glänsa i Sydafrika.

2) – Napolis Hamsik gillar jag och han nätar med en räd, och Bochum-strikern Stanislav Sestak fixar tvåan.

3) – 1.75 på att Nya Zeeland inte gör mål i matchen känns bra.

Mikael Mellqvist, Betsafe:

1) – Slovakien ska vinna ganska enkelt mot Nya Zealand - som är ett av VMs dårligaste lag. Vårt tips är en enkel 2-0 seger.

2) – Marek Hamsik är ett bra tips. Han är central i det mesta i Slovakien och gör mål cirka i var tredje landslagsmatch. En mittfältare med mycket bra offensiva kvalitet

3) – Under 2,5 mål känns som ett bra spel. Alternativet är no goal på Nya Zealand.

Hannes Wåhlin, pr-ansvarig, Betway:

1) – Slovakien vinner med 1-0. Ett möte mellan två på papperet svaga lag. Nya Zeeland har inte imponerat i träningslandskamperna före VM och Slovakien drar det längsta strået.

2) – Nickstarke Liverpoolbacken Martin Skrtel avgör på huvudet.

3) – Under 1.5 mål till oddset 3.50.

Thomas Bertilsson, pr-ansvarig, Betsson:

1) – 0-3 till Slovakien. Nya Zeeland hade lag som Nya Kaledonien, Fiji och Vanatau i sin VM-kvalgrupp och spelade play off mot Bahrain. Slovakien tog sig vidare från en grupp med nationer som Nordirland, Tjeckien och Polen det säger det mesta om skillnaden på kvalitén lagen emellan.

2) – Marek Hamsik, Erik Jendrisek, Martin Skrtel. Hamsik har varit grymt het i Serie A denna säsongen och hittar målet från sin offensiva mittfältsposition.

3) – Över 2,5 mål till oddset 2,05.

Match 2, 16.00: Elfenbenskusten – Portugal:

Andreas Slätt, marknadschef, Unibet:

1) – Vi tror på en jämn match där ett oavgjort resultat ligger nära till hands även om Kamerun är knappa favoriter. 1–1 är ett troligt resultat.

2) – Elfenbenskusten: Gervinho. Portugal: Cristiano Ronaldo.

3) – Vilken match! Drogba ser ut att få vila premiärmatchen med tanke på sin skada, Men laget har andra som kan komma in och leverera. Vi är mycket intresserade av att se Gervinho. En nyheternas man nu också i och med den lyckade säsongen i Lille. Arsenal nästa?! Portugal övertygade inte i kvalet och är det något lag man förväntar sig mer av är det Portugal som ligger tre på FIFA-rankingen. Laget har en spännande trupp med världsstjärnan Ronald och när kommer Nani att blomma ut? Vi tror på en mycket jämn match, där inget av lagen vill tappa poäng. Krysset är gångbart. "Svennis" ledarskap kommer ge Elfenbenskusten en extra kryddning. Välkommen i hetluften igen! Gärna i Torsby-kavaj!.

Henrik Lengstedt, marknadschef, Nordicbet:

1) – Svennis gör entré, med stora frågetecken kring sin fixstjärnas möjlighet att delta. Ronaldo har haft en bra säsong i Real Madrid och praktiskt taget burit laget på sina axlar. Han tar samma ansvar i Portugal, och Elfenbenskusten går på pumpen. Portugal vinner.

2) – Christiano Ronaldo är favorit att göra mål(en) för Portugal. Didier Drogba är målgöraren i Elfenbenskusten, om han kan delta.

3) – Bästa spelet är att Yaya Touré får gult kort, 3.55 gånger pengarna.

Dan Vikman, presschef, Expekt:

1) – Portugals bollinnehav och teknik mot Elfenbenskustens mer direkta spel blir en höjdare i dödens grupp där detta blir en nyckelmatch utan vinnare. Två jämna lag med eller utan Drogba, och matchen slutar 1-1.

2) – Kalou hugger på en chans för ivorianerna, medan brasse-portugisen Liedson nätar för Portugal. Ronaldo? Nja, han har inte gjort mål i landslaget sedan EM-slutspelet 2008.

3) – Krysset måste beaktas till 3.25.

Mattias Henningsson, oddssättare, Betsafe:

1) – Detta känns som en direkt avgörande match om 2:a platsen bakom Brasilien. Vi tror på en tuff och tät match utan många målchanser. Luktar oavgjort och stalltipset blir 1-1 alternativt 0-0.

2) – Ronaldo är målfarlig och kan alltid spelas som målskytt.

3) – Ja på specialspelet rött kort. Vi tror det kommer smälla bra här i en match som betydder så mycket.

Hannes Wåhlin, pr-ansvarig, Betway:

1) – 2-0 till Portugal och en tung start för Svennis mannar. Portugal imponerade inte i kvalet, men kvaliteten finns där och vi tror de höjer sig ett par snäpp nu.

2) – Cristiano Ronaldo sätter standarden direkt och gör Portugals första mål. Sen fastställer anfallaren Liedson slutresultatet 2-0.

3) – Liedson som siste målskytt till oddset 7.50.

Thomas Bertilsson, pr-ansvarig, Betsson:

1) – 2-1, Krampaktig match där båda lagen är lite tagna av stundens allvar. Elfenbenskusten avgör dock under sista 10 minuterna med mål av Kalou.

2) – Drogba, Kalou och Ronaldo.

3) – Resultatet 2-1 till oddset 10,50.

Match 3, 20.30: Brasilien-Nordkorea:

Andreas Slätt, marknadschef, Unibet:

1) – 3-0 till Brasilien.

2) – Luis Fabiano gör två mål och Robinho ett mål.

3) – Har varit väldigt lite surr om Brasilien inför VM och det tillhör väl inte vanligheten. En generationsväxling är på G och det skall bli kul att se om Dunga släpper fram lite nya talanger och ger dem speltid. Vi är övertygade om att Fabiano får sitt riktiga genombrott i detta VM och han kommer leverera in mål för Brasilien. Nordkorea är ett mytomspunnet lag före VM och inte för sina talanger på planen utan mer av politiska ärenden. 1966 var landet senast med i ett fotbolls-VM och nu har man lyckats landa i en stenhård grupp, vilket inte bådar gott. Vi har ingen feeling alls för Nordkorea. Jong-Tae Se är den spelare som utmärkt sig mest hittills, men som sagt; det blir oerhört svårt mot lag som Brasilien, Elfenbenskusten och Portugal.

Henrik Lengstedt, marknadschef, Nordicbet:

1) – Knappt spelbart, 1.08 ger en Brasilien-vinst, vilket skvallrar om var favoritskapet att vinna denna matchen ligger. Det man kan hoppas på är lite fotbolls-godis á la Brasilien.

2) – Väldigt jämnt i Brasilien, du har Grafite, Fabiano och Robinho att välja på. Antagligen gör de mål alla tre. Tae-se Jong är enligt oddsen den som gör mål i Nordkorea.

3) – Bästa spelet är Över 3.5 mål till 2.30 gånger pengarna.

Dan Vikman, presschef, Expekt:

1) – Brasilien kommer att dominera stort men Nordkorea kommer att försvara sig bra tror jag. Till slut vinner Brasilien med 2-0.

2) – Det kommer att bli en del tilltrasslade situationer i straffområdet och då håller sig Luis Fabiano framme båda gångerna.

3) – Den som inte tror på ett brasilianskt målkalas spelar under 2.5 mål till 2.55 i odds.

Mikael Mellqvist, Betsafe:

1) – Brassarna brukar öppna lite lugnt. 1-0, 2-1 och 2-1 på sina tre sista öppningsmatcher i VM. Vi förvantar inte ett fyrverkeri här och de asiatiska lagen känns bättre an vad folk tror. 2-0 blir tipset.

2) – Luis Fabiano. Gjorde fem mål på fem matcher I Confederadions cup ifjol så redan bevisat att han trives I Sydafrika.

3) – Under 2,5 mål i matchen kan testas. Nordkorea håll nollan i 4 av 8 matcher I Asiakvalet så de är bättre defensivt än offensivt.

Hannes Wåhlin, pr-ansvarig, Betway:

1) – 1-0 till Brasilien. Vi tror att brassarna går på sparlåga, men gör det som krävs.

2) – Luis Fabiano avgör på pass från Kaka.

3) – 1-0 till Brasilien i paus till oddset 2.55.

Thomas Bertilsson, pr-ansvarig, Betsson:

1) – 4-0, Brasilien är bättre på alla positioner i denna match. Det enda som skulle kunna störa är en viss underskattning.

2) – Fabiano, Robinho (som gör två mål) och Kaká. Robinho har sett het ut i träningsmatcherna inför VM och har kunnat ladda upp hemma i Brasilien.

3) – Brasilien leder i halvtid till oddset 1,35.

DISKUTERA: Hur spelar du? KOMMENTERA HÄR!

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM