Miljonvinnaren: "Jag kände inte något speciellt"

Sven vann 10 miljoner –
tar jättevinsten med ro

SPEL

Här ser du en nybliven mångmiljonär.

Men trots att 10 miljoner snart kommer in på 77-åriga Svens konto tar han jättevinsten med ro.

– Jag skulle gärna upplevt det här med min fru, säger han.

Foto: privat

77-åriga Sven bor i en liten bruksort i södra Sverige. I lördags lämnade han in Dagens Dubbel och fick 42 kronor i växel som han satsade på Lotto med en Joker-rad. Och tur var väl det. Senare under dagen nåddes Sven av glädjebeskedet. Han hade fått sju rätt – och 10 miljoner kronor

”Kände ingenting speciellt”

– Det är ingen himlastormande glädje. Jag skulle gärna ha upplevt det här med min fru som gick bort för ett år sedan. Jag kände ingenting speciellt, bara att det var lite roligt, säger han.

Sven poängterar att jättevinsten är glädjande, men att han inte kommer att fira. Istället planerar 77-åringen att åka till varmare breddgrader och spela golf.

Kanske köper ett hus

– Hade jag varit tio år yngre kunde jag gjort andra saker. Men golf är en sport jag verkligen gillar och det ska bli roligt att komma iväg, säger han.

Har du några planer för vad du ska göra med pengarna?

– Just nu bor jag i en lägenhet, jag kanske köper ett litet hus. Det finns dock ingenting speciellt som jag behöver just nu. Pengar är bra att ha, men inget självändamål. Jag är glad för naturen och min kolonilott.

Och visst hade Sven tur med sin joker-rad. Att få fullt pott är inte helt lätt Sannolikheten att få sju rätt på på joker är nämligen en på tio miljoner, vilket kan jämföras med Måltipset där chansen ligger på drygt en på sex miljoner.

FAKTA

Vinstchans på Joker:

7 rätt: 1:10 000 000

6 rätt: 1:555 555

5 rätt: 1:55 555

4 rätt: 1:5 555

3 rätt: 1:555

2 rätt: 1:55

Tillbaka till spelarna: 45%

Källa: Svenska Spel

ARTIKELN HANDLAR OM