VM-lagen som alla spelar på

Spelbolagen svarar: Så har VM gått för spelarna

Foto: ap
SPEL

VM är igång på riktigt. Men hur har turneringen gått för spelarna?

Här är spelbolagens svar.

SPORTBLADET SPELS FRÅGOR:

1) Hur har spelarna lyckats hos er?

2) Vilket lag spelas det mest på?

3) Vilket lag har flest förlorat på?

Andreas Slätt, marknadschef, Unibet:

1) – Sådär. Några skrällar har gjort att spelbolagen tjänar pengar i nuläget. Det är alltid vissa lag som det skapas mest surr om och som får lite mer slantar på sig. Se Holland och se England.

2) – Holland är det lag som fått mest spel hos oss hittills. Oerhört populärt lag i alla kretsar. En bra start för teamet mot Danmark också.

3) – Englands oavgjorda resultat mot USA var ingen höjdare för våra kunder. Måltavlan ställde till det rejält.

Jörgen Sparredal, marknadschef, bet365:

1) – Det har varit väldigt mycket upp och ner så här långt. Resultaten i framför allt Tysklands och Hollands matcher var gynnsamma för spelarna medan Englands och Slovakiens poängtapp var till fördel för oss som spelbolag.

2) – England. Det är i och för sig inte så konstigt då vi är Englands största spelbolag online men vi ser även ett stort intresse för England i andra länder och samma sak gäller i Sverige. Alla har en åsikt om England och spelintresset är därför mycket stort.

3) – Englands oavgjorda resultat mot USA är den match flest spelare förlorat på så här långt i turneringen. Det var väldigt mycket spel på att England skulle vinna, ofta i kombination med Argentina som spelade samma dag, vilket var till fördel för spelbolagen.

Henrik Lengstedt, marknadschef, Nordicbet:

1) – Våra spelare har haft svårt att förutse en del kryssmatcher, samt att individuella misstag har fällt avgörandet i många matcher.

2) – Som alltid så spelas det mycket på favoriterna såsom England, Brasilien, Holland och faktiskt Serbien i deras öppningsmatch. De mest hypade matcherna får alltid mest spel på sig.

3) – De lag som presterat sämst ur spelarnas synvinkel är England och Brasilien.

Dan Vikman, presschef, Expekt:

1) – De har lyckats okej, de allra flesta spelar favoriterna och har gått bom på kryssen även om de varit ganska upplagda i första gruppspelsomgången i vissa matcher, som Italien-Paraguay och även öppningsmatcherna på fredagen.

2) – Fram till måndagen var det Tyskland, England och Brasilien. De tunga, etablerade lagen dominerar.

3) – England mot USA. Dels som singel men också som kombination, väldigt många spelade trippeln med segrar för England, Argentina och Tyskland och sprack på Englands 1-1 mot USA..

Mikael Mellqvist, Betsafe:

1) – Oddsspelarna har haft lite övertro på de stora nationerna inledningsvis och med många överraskningar i den första omgången har vi fått fina resultat. Även om det finns spelare som har lyckats mycket bra. Till exempel norrmannen som satsade 800 på en dubbel och vann 171.000.

2) – De stora nationerna får alltid mycket spel: Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, England, Argentina och Brasilien. Hittils är det bara tyskarna som har infriat (Spanien-Schweiz ej spelat).

3) – Englands kryss mot USA utan tvekan. Sen var Italiens kryss mot Uruguay och det faktum att Argentina och Brasilien inte vann handikappspel bra för våran del.

Hannes Wåhlin, pr-ansvarig, Betway:

1) – VM har bjudit på en del överraskningar, medan säkra kort som t.ex. Tyskland och Argentina levde upp till förväntningarna i första omgången. Sammanfattningsvis kan man säga att det varit en blandad kompott för spelarna.

2) – Mest pengar har lagts på matchen Tyskland-Australien och flest antal spel på Italien-Paraguay.

3) – Många trodde på Serbien mot Ghana och där gick en hel del på en nit på grund av handssituationen som föranledde målet. Många spel lades också på att Brasilien skulle vinna med stora siffror mot Nordkorea, vilket inte blev fallet. Robert Greens tavla mot USA stjälpte även många spelare.

Thomas Bertilsson, pr-ansvarig, Betsson:

1) – Spelarna har inte räknat med så mycket kryss som det hittills har varit däremot har allt flera börja spela på under 2.5 mål vilket varit lyckosamt än så länge.

2) – Det lag som det har spelats mest på hittills var England där Robert Green inte stod på spelarnas sida. Vi har även haft stora insatser på Tyskland och Holland.

3) – England.

Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM