De sålde kupongen värd 94,5 miljoner

”Jag blev helt chockad”

SPEL

Här är butiken som sålde lottokupongen värd 94,5 miljoner kronor.

Men de anställda har ingen aning om vem miljonvinnaren är.

– Vi visste att drömvinsten sålts i Sundbyberg, men inte att det var vi, säger Karam Shilazi som äger spelbutiken.

Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson, Vinnarambassadör Svenska Spel, tillsammans med två av butikens anställda.

I lördags prickade en ensam svensk in sju rätt på Lotto, med två rätt på Joker. Nu är personen på väg att bli 94,5 miljoner kronor rikare. Det finns dock ett problem: Personen har inte hört av sig till Svenska Spel.

”Hoppas han hör av sig”

– Någon har just nu ett kvitto värt 94,5 miljoner i fickan och vi hoppas att vinnaren håller hårt i det och hör av sig till oss, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

Lotten såldes på Sturegatans spelbutik i Sundbyberg i Stockholm. De anställa hade dock ingen aning om att de sålt en av tidernas största spelvinst.

Blev chockad

– Jag blev helt chockad när Pierre Jonsson (vinnarambassadör, reds anm) klev in genom dörren imorse. Vi visste att Drömvinsten sålts i Sundbyberg, men inte att det var vi, säger ägaren Karam Shilazi och fortsätter:

– På julafton förra året hade vi en vinnare som vann en miljon på Triss och det kändes jättestort. Det här slår den känslan tusen gånger om. Det är ju helt otroligt.

Det kan dock finnas en anledning till att de på Sturegatans spelbutik inte har en aning om vem miljonvinnaren är. Enligt Pierre Jonsson är det vanligt att långtidsspel inte lämnas in hos det lokala ombudet.

– Vinnaren kan lika gärna vara en genomresande från annan ort, säger han.

FAKTA

Vinstchans:

Drömvinst Lotto:

1 : 337 915 578

Vikinglotto:

1 : 12 271 512

Joker:

1 : 10 000 000

Lotto:

1 : 6 724 520

Måltips:

1 : 5 852 925

Stryktips:

1 : 1 594 323

Källa: Svenska Spel.