190 miljoner kronor väntar på sin ägare

Svenska Spel: ”Svårt för oss att leta rätt på vinnarna”

SPEL

Du kan vara miljonär utan att veta om det.

Svenska Spel har över 190 miljoner kronor i outhämtade spelvinster som söker ägare.

– Utan kontaktuppgifter är det svårt för oss att leta rätt på vinnarna, säger Doreen Genmark, PR-avdelningen på Svenska Spel.

165 svenskar har blivit miljonärer genom att spela hos Svenska spel i år. Men det kunde ha blivit några fler. Det finns nämligen över 190 miljoner kronor i outhämtade spelvinster hos det statliga bolaget.

”Håller tummarna”

180 miljoner av dem är inlämnade utan spelkort – och blir ogiltiga 90 dagar efter avslutat spel.

– Utan kontaktuppgifter är det svårt för oss att leta rätt på vinnarna. Då gäller det att spelarna har koll på sina spelkvitton, eftersom det är det enda vinstbevis dom har. Vi håller tummarna att personerna hör av sig till oss så fort som möjligt, säger Doreen Genmark på Svenska Spel.

Gick miste om 10 miljoner

Och det finns skräckexempel. I februari 2009 rann en Jokervinst ut i sanden och en okänd spelare gick miste om 10 miljoner kronor.

– Hade personen registrerat sitt spel med Spelkortet hade han eller hon 90 dagar efter spelets avslut fått sig en glad överraskning och blivit 10 miljoner kronor rikare. Istället går dessa tillsammans med ytterligare 24 884 985 kronor, som förblev outhämtade under 2009, tillbaka till spelarna i form av kryddade potter och kampanjer, säger Genmark.

De som använder Svenska Spels spelkort kan dock känna sig lugna.

– Just nu har vi cirka 10 miljoner i outhämtade vinster som bevakas av Spelkortet och kommer 90 dagar efter avslutat spel betalas ut till 2 047 glada vinnare runt om i Sverige, säger Doreen Genmark.

ARTIKELN HANDLAR OM