”Hej, jag har vunnit 94 miljoner kronor”

Svenska Spel nerringda – av personer som påstår att de vunnit miljonvinster

SPEL

Det tog över 10 dagar innan Svenska Spel hittade paret som vann 94 miljoner kronor på Lotto.

Under väntetiden har det statliga bolaget blivit nerringda – av personer som påstått att de vunnit miljonvinsten.

– Vi har fått fler samtal än någonsin, säger Pierre Jonsson på Svenska Spel.

Foto: istock
Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.

Hundratals svenskar har blivit miljonärer genom att spela på Svenska Spel under 2010. Och det finns de som vill ha en del av kakan – och går hela vägen. Det statliga företaget har nämligen fått flera samtal från personer som påstår att det vunnit miljoner den senaste tiden.

”Vissa är lyxsökare”

– Under tiden vi letade paret som vann 94 miljoner har vi fått fler samtal än någonsin, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel och fortsätter:

– Det finns två kategorier. Vissa är lyxsökare som chansar och det hör man direkt. De brukar oftast lägga på när de förstår att de inte kan få miljonerna. Sedan finns det andra som helt enkelt tror att de har rätt nummer men inte har det.

Pierre Jonsson, som mött ett flertal miljonvinnare, avslöjar dock bluffarna lätt.

– När det kommer till paret som vann 94 miljoner har det varit ganska lätt att se om de vunnit eller inte. Den första frågan man ställer är om de haft ett 10-veckorsspel. Har de inte haft det har de inte vunnit, säger han.

Hur brukar folk reagera?

– Det är väldigt olika. Jag minns dock en man som ringde varje dag i två veckor och hävdade att han vunnit 110 miljoner. När vi hittade paret som faktiskt hade vunnit ringde jag upp honom. Då grät han av glädje för att han inte hade tappat bort ett kvitto värt 110 miljoner.